Jazz pe româneşte la Sala Radio

0
127

Jazz pe româneşteAnsamblul Big Band Radio, împreună cu artiştii Hanno Höfer, Mike Godoroja şi Berti Barbera, vor încânta publicul, pe 19 februarie, la Sala Radio, cu acorduri de blues, într-un eveniment din seria intitulată „Jazz pe româneşte“.

Pentru Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, blues-ul nu este străin. Ansamblul a lansat, în 2002, un album dedicat în întregime genului, sub titlul „Radio Big Band Blues – Let The Good Times Roll“. Printre piesele care se vor auzi, pe 19 februarie, la Sala Radio, se numără şi cea care dă numele albumlui, „Let The Good Times Roll“, în interpretarea ansamblului împreună cu cei trei solişti invitaţi.

Alături de Mike Godoroja îl veţi aprecia de asemenea pe chitaristul Alex Vişan.

Aranjamentele orchestrale ale pieselor sunt semnate de Ionel Tudor şi George Natsis, cu excepţia piesei „Kansas City”, orchestrată de Brett Stamps.

Artist cu o activitate complexă în mai multe domenii (regizor, producător şi muzician), Hanno Höfer şi-a construit şi în muzică un drum pe mai multe coordonate: chitară, armonică, voce. Experienţa sa muzicală se leagă în mare măsură de trupa Nightlosers şi de formaţia Orient Express a pianistului de jazz Harry Tavitian. Hanno Höfer povesteşte în interviurile sale că pasiunea pentru muzică a început de la un dublu album cu festivalul de folk de la Newport, din 1965, pe care erau imprimaţi toţi muzicienii importanţi de blues şi de rock de la vremea aceea din SUA, experienţă care l-a determinat să îşi dorească o carieră muzicală.

Mike Godoroja a cântat în mai multe formaţii – ca Mike Godoroja & Blue Spirit, Double Fantasy, Blue Spirit etc.

El se bucură de o bogată activitate discografică, în cadrul căreia amintim albume ca „Hippie cu diamante”, „Balkanic zeppelin”, „Capra Vecinului” etc. El este cunoscut realizator de emisiuni radio şi televiziune de profil blues, jazz şi rock; producător artistic pentru spectacole de jazz. Mike Godoroja a produs şi albume ale unor importanţi artişti ca Johnny Răducanu, Iris, Mircea Tiberian, Felicia Filip etc.

Cu un spectru vocal flexibil şi cu abilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, Berti Barbera reuşeşte să confere o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese pe care o abordează. În plus faţă de activitatea scenică, este autorul multor articole de specialitate în reviste de pe piaţa românească, a realizat şi a prezentat mai multe emisiune radio şi tv.

Amfitrionul serii va fi Florian Lungu, el însuşi o „personificare” a jazz-ului românesc. Cariera sa a fost credincios dedicată genului; a însemnat mii de emisiuni radio şi TV; un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri şi concerte de jazz, precum şi câteva compoziţii cântate de solişti şi formaţii cunoscute. Condus de propriul îndemn – „Jazz longa, vita brevis!” – Florian Lungu pregăteşte publicului său o „Scurtă istorie a jazz-ului românesc”.

Sursa: adevarul.ro

Jurnal Spiritual

Asculta: http://radio-online.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here