Jocurile Olimpice de Tineret: Andrei Rareş Toader, medalie de argint la aruncarea greutăţii

0
89

rares-toaderAtletul Andrei Rareş Toader a cucerit, duminică, medalia de argint la aruncarea greutăţii, la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Nanjing.

Andrei Rareş Toader a reuşit o aruncare de 21.00 metri, performanţă cu care a cucerit medalia de argint. Medalia de aur i-a revenit lui Konrad Bukowiecki (Polonia, 23,17 metri, cea mai bună performanţă personală), iar cea de bronz lui Merten Howe (Germania, 20,13 metri).

Prima medalie pentru delegaţia României a fost cucerită, luni, de judoka Ştefania Dobre, argint, la categoria 63 de kilograme. Au urmat două medalii de aur, cucerite, miercuri, de echipajele de dublu rame fără cârmaci ale României, feminin şi masculin.

Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) se dispută între 16 şi 28 august şi fiind o competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

România este reprezentată de 41 de sportivi (23 de fete şi 18 băieţi), iar dintre aceştia, zece au participat şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit în ţară cu cel puţin o medalie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here