Un mecanic auto a creat un dispozitiv care poate salva mii de vieţi

0
102

Jorge OdonLui Jorge Odon i-a venit ideea genială în timp ce dormea.

În subconştient, bărbatul a făcut legătura între modul în care poţi să scopi un dop dintr-o sticlă (după ce văzuse un clip video pe Youtube) şi o modalitate similară de a ajuta naşterea unui bebeluş blocat în canalul uterin.

Jorge Odon, un mecanic auto din Argentina, în vârstă de 59 de ani, a creat primul prototip în bucătărie folosind un borcan de sticlă pe post de uter, o păpuşă pe post de copil, un sac din material textil şi o mânecă.

Ideea, care a fost pusă în practică în bucătărie, a primit aprobarea de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acum o companie americană specializată în domeniul tehnologiilor medicale a autorizat crearea dispozitivului.

Cu ajutorul dispozitivului Odon, un medic strecoară o pungă de plastic în interiorul unei mâneci de plastic lubrifiate care este fixată în jurul capului copilului. Apoi, în mânecă se introduce aer pentru ca aceasta să se umfle şi să prindă capul copilului, în timp ce medicul trage punga de plastic până ce copilul este scos afară, scrie nytimes.com.

Specialiştii susţin că tehnica are un potenţial enorm de a salva copiii din ţările sărace şi poate chiar de a reduce numărul naşterilor prin cezariană.

Sursa: 9am.ro

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here