Jose Feliciano, unul dintre cei mai mari muzicieni latini, în concert la Bucureşti

0
405

jose_feliciano.7be577fbUnul dintre cei mai proeminenţi muzicieni latini ai erei pop, cântăreţul, chitaristul şi compozitorul Jose Feliciano, cunoscut în întreaga lume pentru piesa “Feliz Navidad”, va concerta în România pe 16 martie, la Sala Palatului din Bucureşti, informează un comunicat de presă.

Jose Feliciano va aduce la Bucureşti, în concertul “The Legendary Latin – Guitar Hero”, de la pop la rock, de la jazz la gospel, flamenco şi bolero, cele mai cunoscute piese ale sale, dintre care nu vor lipsi melodii precum “Feliz Navidad” sau “Che Sara”.

Biletele pentru spectacolul Jose Feliciano, cu preţuri cuprinse între 49 lei şi 299 lei, pot fi achiziţionate pe bilete.ro sau în oficiile Poştei Române şi magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi magazinele Germanos, eventim.ro, myticket.ro şi magazinele Diverta, blt.ro, startickets.ro, salapalatului.ro sau la casa de bilete a Sălii Palatului.

Scurtă biografie

Jose Feliciano s-a născut pe 10 septembrie 1945, în Lares, Puerto Rico.

Artistul a fost victima glaucomului congenital, născându-se orb, iar în 1950, părinţii s-au mutat în New York, în zona unde stăteau foarte mulţi spanioli. Aici Feliciano a descoperit acordeonul şi, la vârsta de 9 ani, a avut prima sa apariţie live la El Teatro Puerto Rico, unde a cântat la chitară.

În 1964 a înregistrat primul său album. Succesul a fost atât de mare, încât în 1968 a fost ales să cânte la mondialele de baseball, unde a interpretat “The Star-Spangled Banner”, fiind primul cântăreţ care a realizat-o într-o formă stilizată.

Feliciano lansează la sfârşitul lui 1990 albumul “Nina”, în care îi dedică o melodie fetiţei sale abia născute. Acest album conţine unul dintre cele mai mari succese ale sale – “Porque te tengo que olvidar?”.

În 1992 lansează albumul “Calle Latina (Latin Street) ’92” care conţine ritmuri ca salsa, vallenato.

Cincizeci de ani de carieră muzicală intensă au fost ceea ce cântăreţul portorican Jose Feliciano a arătat publicului în turneele sale desfăşurate pe întreg mapamondul, dând un nou impuls muzicii latine şi în special boleroului, în anii ?90, când acest stil nu mai era la modă.

Jose Feliciano ştie să cânte la 17 instrumente, printre care contrabas, banjo, orgă, double six, mandolină, muzicuţă, pian, harpă, acordeon şi alte instrumente specific sud-americane, ca timbales, timbalines, kazoo, iar piesele le poate interpreta în şase limbi.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here