Juniorii români au câştigat şase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

0
126

medaliiOlimpicii români participanţi la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 3-12 decembrie, în India (Pune), au cucerit şase medalii: trei de argint şi trei de bronz. Elevii români revin în ţară vineri, ora 13,05, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei Naţionale, cei trei elevi medaliaţi cu argint sunt Robert Cristian Râclea (clasa a X-a, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi), Theodor Axenie (clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Informatică Naţional “Tudor VianuNaţional” din Capitală) şi Alexandru Zancă (Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti).

Medaliile de bronz au fost obţinute de Ioana Patricia Işfan (clasa a X-a, Colegiul Naţional “‘Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Regado Goncalo Araujo (clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava), respectiv Mihnea Daniel Zoican (clasa a X-a,Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au fost prezenţi 223 de elevi din 42 de ţări.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here