Jurnal de Tabără – Gânduri de vacanță

0
207

Membri din echipa de redacție, ai revistei Jurnal  Spiritual, au mers în vizită la copiii din Tabăra de creație ”Aripi de înger” ce se desfășoară în cadrul Centrului de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” Săvinești.P8200510

Participanții au fost foarte încântați să ne relateze câte ceva despre activitatea lor din cadrul taberei.

Unul dintre ei este  Stan Mihai, care ne-a spus că anul acesta își dorește să-L  picteze pe ”Iisus Hristos cu coroana de ghimpi pe cap”. Întrebat daca a primit la alegere desenul sau i-a fost oferit, acesta ne-a spus: ”la alegere, am vrut să pictez acest desen”. Picturile vor fi realizate pe lemn și piatră, iar Mihai este încrezător că-i vor reuși. În edițiile anterioare ale Taberei de creație ”Aripi de Înger” Mihai i-a pictat pe Sfinții Arhangheli, pe Sfântul Ilie și pe Maica Domnului.

DSC_0577Și Meraru Andreea a stat de vorbă cu noi, menționând că ea vrea să o picteze pe Sfânta Parascheva, deoarece:  ”chipul ei este frumos”. Nici ea nu se află pentru prima dată în Tabăra de creație ”Aripi de înger” : ”este al șaselea an în care vin”, ne-a spus ea. ”Și acum șase ani era frumos, dar s-a schimbat mult, nu se făcea aici (Centrul de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv”), acum sunt mai mulți copii”, a mai completat Andreea.DSC_0575

Bontaș Adeline, de la Școala gimnazială nr. 2, Piatra Neamț, membră a grupei de seniori din cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger”, ne-a dăruit un eseu cu primele ei gânduri din tabără, pe care vi-l facem cunoscut și dumneavostră, cititorilor de Jurnal Spiritual.

”Prima zi de tabără, prima secundă de nerăbdare. Tacticos și cu entuziasm urc treptele școlii părăsite de glasurile cristaline ale copiilor. Intru în clasa veche, soba care încă stă în spatele clasei. Cred că dacă ar putea, mi-ar povesti atâtea întâmplări petrecute în absența mea…. Entuziasmați la aflarea programului propus de organizatori.

Activitățile sportive de după-amiază au fost bine primite de copii, mai ales de cei de la grupele mai mici, dar chiar și de grupa noastră, a seniorilor.

Lumina soarelui ne-a învăluit tot timpul, parcă în dorința de a ne spori bucuria și veselia. Fiecare cuvânt spus din partea profesorilor parcă a fost o mângâiere, o oportunitate de a ne spune prin viu grai grija lor pentru noi.

Venirea chinezilor și a nemților a fost mirifică din punctul meu de vedere, fiind modalitatea perfectă de a socializa și de a schimba păreri cu scopul de a ne cunoaște mai bine.

Un alt moment frumos a fost și discursul doamnei noastre profesoare despre creștinism, icoane, povestirile despre oamenii care au dus o viață cu adevărat de sfinți.

Zile minunate de tabără, zile pline de experiențe plăcute! ”

Mulțumim copiilor pentru impresiile împărtășite!

Redacția Jurnal Spiritual

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here