Jurnaliştii, printre cei mai stresaţi angajaţi

0
81

Jurnaliştii sunt cei mai mari băutori de cafea. Ei consuma mai multe ceşti cu această băutură pe zi decât oricare altă persoană care lucrează în alt domeniu. Cauza principală este stresul de la locul de muncă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 10.000 de personae.

Jurnaliştii,Astfel, 70% dintre participanţii la studiu au spus că, în cazul în care nu beau cafea zilnic, capacitatea de a lucra le poate fi afectată. Mai mult decât atât, 85% dintre respondenţi au spus că beau cel puţin trei ceşti cu cafea pe zi.

“Se pare că a consuma cafea este o necesitate la locul de muncă într-o mare varietate de profesii”, au declarat cercetătorii care au realizat studiul, publicat de Pressat.

“Cei mai mari consumatori, care beau peste patru ceşti cu cafea pe zi, sunt cei cu cariere stresante.  Jurnaliştii sunt cei ce consumă cel mai mult, urmaţi îndeaproape de poliţişti şi profesori”, mai spun cercetătorii.

Un studiu realizat anul trecut, în decembrie, recomanda ca doza zilnică de cafea să nu depăşească 200 de miligrane de cofeină. Este echivalentul a două căni sau patru ceşti cu cafea. Consumul unei cantităţi mari de cafea, doar pentru a scăpa de stresul provocat de o zi de muncă, poate avea consecinţe asupra sănătăţii, putând provoca accidente vasculare cerebrale şi probleme cardiace.

Noul studiu a mai arătat că 62% dintre respondenţi sunt conştienţi de aceste riscuri asupra sănătăţii.

Aşadar, potrivit studiului realizat de Pressat, cei mai mari băutori de cafea în rândul populaţiei britanice sunt jurnaliştii şi personalul din mass-media; poliţiştii, profesorii, instalatorii şi lucrătorii comerciali; asistentele şi personalul medical; directorii de companii, comercianţii prin telefon; persoanele care asigură suportul IT; personalul care se ocupă de comerţul în cantităţi mici şi şoferii.

Sursa: Mediafax

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here