La “Cupa Văilor” participă 3.500 de elevi

0
158

IMG_2291Aproximativ 3.500 de elevi din Sălaj se estimează că vor participa la ediţia din acest an a Cupei Văilor, competiţie tradiţională organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar. Participă elevii claselor III-VIII de la şcolile gimnaziale din judeţ, la disciplinele atletism, handbal, volei şi minifotbal.

“Competiţia se organizează pentru elevii claselor III-VIII, la disciplinele sportive atletism – patru probe, handbal, volei şi minifotbal, angrenând la etapele pe şcoală, localitate şi pe văi, în jur de 3.500 de elevi, la mişcare, întrecere şi bună dispoziţie. Etapa pe văi se constituie, prin sprijinul organizatoric al profesorilor de sport de la Clubul sportiv Şcolar şi L.P.S. Zalău, într-o veritabilă acţiune de selecţie pentru secţiile de performanţă a acestor două structuri de învăţământ, care a permis în decursul anilor depistarea unor elemente talentate pentru sportul de mare performanţă din judeţ”, a declarat, pentru Agerpres, Nicu Lăpuşan.

Etapa pe văi va fi organizată vineri, 22 mai, urmată de etapa finală, pe judeţ, care se va desfăşura vineri, 29 mai, la Zalău şi la care se vor califica primii doi elevi de la atletism şi echipa de pe locul I de la fiecare disciplină sportivă de la etapa pe văi, adică aproximativ 450 de elevi.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a alocat în acest an 6.200 de lei pentru premii, constând în cupe, trofee şi diplome, atât pentru etapa pe văi cât şi pentru cea finală.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

Puteti accesa:https://jurnalspiritual.eu/echipa-feminina-de-spada-a-romaniei-medaliata-cu-argint-la-cupa-mondiala-de-la-buenos-aires/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here