La Microsoft, limba română este la ea acasă…

0
95

AventuraMicrosoftStoreLa Microsoft, limba română este la ea acasă…

În birourile Microsoft din întreaga lume să auzi vorbindu-se limba română nu este nimic ieşit din comun.

Potrivit lui Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru american pentru Comerţ rămâna este a doua limbă vorbită, prima fiind după cum oricine bănuieşte, limba engleză.

Şi asta nu pentru că numărul americanilor sau al britanicilor ar fi majoritar, ci pentru că este cea mai vorbită limbă de circulaţie internaţională.

“Am onoarea să însoţesc în aceste zile la Bucureşti o delegaţie din care fac parte companii de prestigiu din SUA, de la IBM şi Microsoft până la Hewlett Packard. Statele Unite ale Americii văd multe oportunităţi în dezvoltarea unor relaţii în domeniul ciber security cu România. Vrem să creăm un spaţiu de internet cibernetic mult mai sigur. Una dintre cele mai bune căi pentru a ajuta România să-şi protejeze reţelele este să continuăm implementarea de noi proiecte. România a dovedit că este un lider în tehnologia informaţiei.

Şi, când spun asta, dau doar un exemplu: aici avem Bitdefender, o companie din România care a lansat o soluţie revoluţionară de securitate cibernetică numită Box, destinată strict utilizatorilor casnici. Ştim deja că româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din întreaga lume”, a subliniat Andrews, la Summitul Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Reprezentantul Departamentului Comerţului din SUA a precizat că, pentru o dezvoltare a parteneriatelor cu România, este important să nu fie impuse legi care să stopeze inovarea.

Ana Grama

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here