La Săvineşti a început a VIII-a ediţie a Taberei de creaţie “Aripi de înger”

0
152

În perioada 17-26 august 2013, parohia Săvineşti II din Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, organizează Tabăra de creaţie “Aripi de înger”, ediţia a VIII-a.

DSC_0480Partenerii activităţilor sunt filiala Săvineşti a Fundaţiei “Solidaritate şi Speranţă” (FSS) a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Primăria Săvineşti, Consiliul Local Săvineşti, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț, precum şi numeroşi credincioşi, care au sprijinit financiar activitatea taberei.

DSC_0656Părintele paroh Petru Munteanu a precizat că scopul acestei tabere este întreit. “Primul scop al taberei este acela de a scoate copiii din casă și de a-i învața să se bucure socializând și descoperind noi prieteni. Cel de-al doilea scop este educativ, copiii învățând despre cromatică, nuanțele și culorile care ne înconjoară, transpunându-le ulterior pe hârtie, sub îndrumarea educatorilor. Al treilea scop al taberei este cel catehetic. Participanții la această tabără sunt tineri şi copii din Săvinești, Neamț și din zonele limitrofe.

O parte din aceştia au venit din străinătate împreună cu părinţii lor, redescoperind frumusețea Bisericii, a sfintelor icoane și a cântecului bisericesc”, a declarat pr. paroh Petru Munteanu. La tabăra de anul trecut, la Săvineşti a venit și un grup de 12 tineri din Hong Kong. Anul acesta, 36 de tineri din Germania, China și Hong Kong s-au implicat în activităţile taberei, învăţându-i pe copii jocuri şi cântece noi.

DSC_0534“Avem bucuria de a avea pentru prima dată tineri din Republica Moldova, veniți împreună cu prof. de istorie Eugenia Ciutac de la Liceul Teoretic Măgdăceşti, Raionul Criuleni, Republica Moldova. În prezent, tabăra se bucură de prezenţa a peste 150 de tineri. Tabăra este gratuită, copiii beneficiind de materiale didactice, îndrumători, de o masă de prânz la Centrul social “Popasul iubirii milostive” al parohiei Săvinești”, a adăugat pr. paroh Petru Munteanu.

Jurnal Spiritual

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here