Lacătele dragostei de pe celebrul Pont des Arts vor fi interzise

0
103

Lacătele dragosteiPrimăria Parisului a cerut să fie retrase definitiv “lacătele dragostei” de pe cele 37 de grilaje ale celebrului Pont des Arts de pe Sena, ca urmare a amenințării pe care o presupun pentru structura podului tonele de fier ale acestor amintiri.

Autoritățile au vrut să pună capăt acestei tradiții. Potrivit unui comunicat, provoacă “o degradare durabilă a patrimoniului și constituie un risc pentru vizitatori”, relatează Agerpres, citând EFE.

Lacătele dragostei vor fi retrase începand de luni, 1 iunie, și va dura o săptămână. Mai apoi, podul va fi acoperit temporar cu “o intervenție artistică inedită. Ea va fi realizată de artiști internaționali”. Incepând din octombrie grilajele vor fi înlocuite cu parapeți din plastic.

Semnalul de alarmă a fost dat în iunie 2014 când un astfel de grilaj plin de lacăte și cântărind 500 de kilograme s-a prăbușit.

Primăria desfășoară din august o campanie de sensibilizare a vizitatorilor pentru a renunța la această practică. Traditia presupune agățarea unui lacăt de grilaj și aruncarea cheii în Sena.

Municipalitatea le-a cerut atunci cuplurilor de îndrăgostiți să-și facă un ‘selfie’ pe care să-l posteze pe un site al primăriei, înlocuind treptat grilajele cu parapeți transparenți.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here