Lacrimile nu sunt la fel. La microscop ne dezvăluie lucruri extraordinare | GALERIE FOTO

0
583

40322-4-2011615154036Un experiment aflat la graniţa dintre ştiinţă şi artă demonstrează fără niciun dubiu că lacrimile noastre nu sunt la fel, schimbându-şi aspectul în funcţie de evenimentele care le-au generat.

Fotografa Rose-Lynn Fisher a început să examineze la microscop compoziţia propriilor lacrimi şi să alcătuiască fişe cu fotografii şi notiţe despre ceea ce a observat, iar rezultatele sale sunt extraordinare.

“Acest proiect a luat naştere într-o perioadă grea din viaţa mea, marcată de pierderea unor persoane dragi, mari schimbări şi implicit, multe lacrimi vărsate. Într-o zi m-am întrebat dacă lacrimile mele de bucurie arată oare la fel ca cele de tristeţe. Şi aşa am început”, a povestit Rose-Lynn Fisher

“Topografia lacrimilor”, aşa cum a numit ea acest proiect, s-a extins pe parcursul mai multor ani, “baza de date” fiind îmbogăţită şi cu mostre de la alte persoane.

Chimic sunt la fel, proporţia diferă

Din punct de vedere chimic, toate lacrimile conţin aceleaşi componente esenţiale: uleiuri, enzime şi anticorpi, suspendate într-o soluţie salină. Proporţia acestor elemente în fiecare lacrimă este însă diferită, iar moleculele de sare se cristalizează în forme unice.

Observate la microscop lacrimile sunt în mod cert diferite, în funcţie de starea persoanei. De la cele de bucurie până la cele provocate de tăiatul cepei, fiecare lacrimă este un tablou unic.

Lacrimi provocate de râs

1

Suferinţă

2

Bucurie 

3

Emoţie, nervozitate, frica de schimbare

4

Tăiatul cepei

5

O reîntâlnire după foarte mulţi ani

6

Dorinţă de libertate/eliberare

7

Amintirea unei persoane care a murit

8

Lacrimi de eliberare după un pericol

9

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here