Lămâia, o minune a naturii

0
111
Ştiaţi că vechii egipteni considerau consumul de lămâi sau băuturile pe bază de lămâie sunt un bun protector împotriva diverselor otrăvuri?! Ei bine, studiile au demonstrat recent că acest lucru nu era doar o legendă…

lămâilePe cât sunt de mici şi aromate, lămâile pe atât de importante sunt în organismul uman, nu numai prin aportul său de vitamina C. De-a lungul secolelor, ele au fost folosite pentru rolul antibacterian, pentru întărirea imunităţii, pentru pierderea în greutate, dar şi pentru detoxifierea ficatului. Lămâile sunt bogate în vitamina C; contin acid citric, magneziu, pectină, vitamina B, fosfor; proteine, carbohidraţi, dar şi flavonoide, substanţe care au rol antioxidant şi anticancerigen.

Consumul de lămâie sau de sucuri naturale din lămâi ajută la tratarea infecţiilor gâtului, a indigestiei, constipaţiei, problemelor dentare, ba chiar ajută şi la albirea dinţilor, ajută la reducerea hemoragiilor interne, a reumatismului, la vindecarea arsurilor, la prevenirea căderii părului, ajută la tratarea problemelor respiratorii, a hipertensiunii arteriale, a diverselor afecţiuni ale stomacului, dar şi la purificarea sângelui şi la întărirea sistemului imunitar.
Trebuie să ştiţi însă cum să alegeţi lămâile atunci când le cumpăraţi în scop medical: acestea trebuie să aibă dimensiuni medii, să fie cât mai grele, cu coaja mai groasă şi să nu fie lovite.

Curăţă organismului

În cartea “Înapoi în Eden”, Jethro Kloss dedică un capitol important rolului pe care îl joacă lămâia în sănătatea noastră. Lamaile sunt bune în prevenirea bolilor, dar şi în tratarea anumitor afecţiuni. Dr Gillian McKeith ne sfătuieşte în „Eşti ceea ce mănânci” să încălzim o cană de apă, în care să stoarcem o lămâie, iar băutura astfel obţinută trebuie consumată dimineaţa, pe nemâncată şi seara, înainte de culcare. Astfel, organismul se va curăţa şi va fi gata de luptă împotriva diverselor afecţiuni.

Ajută digestia

Lămâile ajută la remedierea diverselor afecţiuni stomacale şi înlătură senzaţiile neplăcute de arsuri la stomac, gaze sau crampe stomacale. Consumul de suc de lămâi ajută la curăţarea stomacului, astfel că veţi scăpa de probleme ca diarea sau constipaţia. Pentru a scăpa de arsurile stomacale, puneţi o lingură de suc de lămâie într-o jumătate de pahar de apă plată. În caz de dureri la menstruaţie sau de menstruaţie puternică, beţi sucul a trei-patru lămâi.

Lămâile – Stimulează ficatul

Consumul de lămâi dizolvă acidul uric, dar şi alte substanţe dăunătoare din ficat. Bogate în potasiu şi extrem de eficiente în combaterea diverselor simptome ale afecţiunilor ficatului, cum ar fi constipaţia, durerile de cap, senzaţia de vomă, pierderea apetitului sau chiar afecţiuni ale bilei, lămâile sunt recomandate în special dimineaţa, înainte de a lua micul dejun.

Sursa informatideseverin.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here