Lansare de carte: ”Condeie, voci, chipuri” de Neagu Udoriu, o impresionantă istorie a presei româneşti

0
186

 morning_coffee_the_newspaper”Condeie, voci, chipuri” este titlul noului volum de istorie a presei româneşti, semnat de Neagu Udroiu, apărut la Editura Tipo Moldova din Iaşi. Este vorba despre o impresionantă lucrare de 1.930 de pagini, în trei volume, despre personalităţile care au marcat toată presa din ţara noastră.

Autor a peste 30 de cărţi, Neagu Udroiu, oferă în lucrarea cu subtitlul ”protagonişti, partituri, performanţe” o imagine despre oamenii presei din România, un rol aparte revenind scriitorilor din ţara noastră dedicaţi meseriei de gazetar, informează Agepres.

Alături de personalităţi sunt prezentate agenţii de presă, publicaţii, posturi de radio şi televiziune din România, modul în care a evoluat gazetăria la noi, de la finalul secolului al XVIII-lea şi până în prezent. Un capitol aparte este consacrat Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres şi oamenilor care au lucrat aici.

După mai multe volume dedicate istoriei presei şi călătoriilor peste hotare, Neagu Udroiu pregăteşte, pentru anul 2015, o culegere de reportaje din România.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here