Lansare de carte: „Încrengături”, de Ruxandra Stoian

0
196

DimișcăDimișcă Studio/Gallery vă invită vineri, 8 mai, ora 19.00, la ultimul eveniment al galeriei: lansarea volumului de poezii „Încrengături”, de Ruxandra Stoian, pe acordurile trupei We Singing Colors și recitările actriței și poetei Ana Baity, într-un decor plin de culoare. Începând cu data de 8 mai, Dimișcă Studio/Gallery își închide porțile.

Evenimentul de vineri urmărește să transpună publicul galeriei într-un univers care cere o întoarcere la sensibilitate, la adevărata natură umană și la o descoperire a sinelui prin artă. Volumul „Încrengături” este un periplu din zbuciumul cotidian, cu încrengăturile lumești și amalgamul de sentimente specifice până la liniștea ancestrală din încrengăturile îngerești.

Poetul Laurian Stănchescu o descrie pe poeta Ruxandra Stoian ca pe „materia perfectă din care cuvântul își construiește noi geneze, este un alfabet rupestru format din semne ancestrale, fiecare semn fiind înțelesul celuilalt, ca și cum nodul gordian ar fi jumătate Dumnezeu, jumătate om.” Nimeni nu putea transpune mai bine în muzică simțirile Ruxandrei Stoian decât cântecele romantice ale celor de la We Singing Colors.

După aproape doi ani de activitate, Dimișcă Studio/Gallery își închide porțile, invitând toți iubitorii de artă să se bucure pentru ultima dată de universul colorat și vesel pe care îl propunem.

Închiderea galeriei nu înseamnă încetarea activităților Fundației Outsider Art RO, focusul fiind în perioada următoare pe promovarea artei Outsider creată de români în afara granițelor. Fundația va avea expoziții temporare în alte spații partenere din București, expoziții care vor fi anunțate ulterior. Focusul principal va fi pe deschiderea muzeului Dimișcă, coordonat de artistul și președintele fondator al Fundației Outsider Art RO, Laurențiu Dimișcă.

Echipa Dimișcă Studio/Gallery mulțumește tuturor celor care au susținut activitatea galeriei de-a lungul timpului și vă invită să vă bucurați și de următoarele proiecte ale Fundației Outsider Art RO.

Vă așteptăm vineri pentru o ultimă sărbătoare în spațiu care ne-a găzduit timp de un an și jumătate activitatea. Intrarea este liberă.

Despre Laurențiu Dimișcă:

Este doctor în arte plastice, fondator al Fundației Outsider Art RO și ambasador UNESCO pentru Eurointegrare prin artă, Laurențiu Dimișcă s-a născut în anul 1977 și a absolvit cursurile Universității de Artă și Design din Cluj Napoca. De-a lungul timpului, Laurențiu a fost implicat în numeroase proiecte naționale și internaționale care nu au trecut neobservate: a susținut un workshop cu 300 de copii de la centre sociale din nouă regiuni situate în centrul Franței, a avut expoziții în Elveția, Franța, Republica Dominicană, Italia, China, Belgia, America și este promotor al Outsider Art în România.

Despre Dimișcă Studio/Gallery:

 Preocupat încă din 2008 cu introducerea pe piața românească de artă a mișcării Outsider Art, artistul Laurențiu Dimișcă înființează în 2010 Fundația Outsider Art cu scopul de a promova artiști naționali și internaționali prin evenimente, saloane internaționale de artă brută și expoziții în afara țării.

În 2013 se înființează Dimișcă Studio/Gallery în inima Bucureștiului, spațiul expozițional al fundației care expune constant artiștii din mișcarea artă brută și valențele ei (folk art, neue invention, artă naivă, artă marginală, art singular,arta naiva ,arta populara contemporana, raw art, outsider art, arta vizionara, art alternativ, artă noua figuratie ). Spațiul este vizibilă la nivel internațional, fiind singurul din Europa de Est de acest fel.

Mereu în căutare de nume noi, Dimișcă Studio/Gallery are deja un portofoliu de 100 de artiști din țări precum România, Franța, Spania, Elveția, Portugalia, UK, Cuba, Argentina, SUA, Australia. De asemenea, Dimișcă Studio/Gallery își propune să facă arta accesibilă prin Outsider Art Fashion și MobilArt, două concepte dezvoltate de Laurențiu Dimișcă prin care îmbrăcămintea, accesoriile și mobila devin lucrări de artă de sine stătătoare.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here