LANSARE DE CARTE – Drumul Crucilor sau călătoria pe jos a lui Peter Hurley de la Săpânţa la Bucureşti

0
316

peter-hurley__Peter Hurley„Drumul crucilor” – ”the Way of the Crosses” – este titlul volumului pe care Peter Hurley îl va lansa pe piaţă, o călătorie iniţiatică în căutarea spiritului românesc, văzută prin ochii unui irlandez îndrăgostit de Maramureş şi de România. Marţi, 10 decembrie, la ora 17.30, Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduieşte lansarea dublă a ediţiilor în limba romană şi engleza ale volumului „Drumul crucilor”, respectiv, ”The Way of the Crosses” semnate de Peter Hurley şi publicate de Editura Martor a Muzeului.

Cartea prezintă experienţele uimitoare trăite de Peter Hurley de când se afla în România, în special călătoria pe jos de la Săpânţa la Bucureşti. Pornind de la credinţa că spiritul popoarelor europene trăieşte în satul românesc, că România este ultima tara „vest” europeană care încă mai păstrează vie, nealterată, civilizaţia rurală autentică, Peter Hurley face o încercare de a convinge romanii să descopere atât comoara nepreţuită pe care o reprezintă tradiţiile populare, cât şi responsabilitatea care le revine pentru păstrarea acestora.

„Irlanda este o ţară străveche, dar noi trăim cu vestigiile civilizaţiei noastre ţărăneşti. În România, aceleaşi tradiţii le găseşti încă vii. Este un aspect definitoriu pentru tot ce înseamnă poziţionarea României”, afirma Peter Hurley.

La 26 noiembrie 2012, Peter Hurley a pornit într-o călătorie de 650 de kilometri, singur, pe jos, având ca unica sursă de supravieţuire bunătatea şi ospitalitatea oamenilor. A mers de la Cimitirul Vesel până la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, parcurgând câte 30 de km pe zi. Douăzeci şi şase de zile mai târziu, pe 21 decembrie 2012, ajungea la destinaţie.

După lansarea de la Muzeul Naţional al Taranului, Peter Hurley porneşte din nou la drum, înapoi spre Săpânţa, de data aceasta cu o maşină plină de cărţi. Va face popasuri pentru a-şi prezenta cartea în următoarele oraşe: Braşov (11 decembrie), Odorheiul Secuiesc (12 decembrie), Reghin (13 decembrie), Cluj-Napoca (14 decembrie), Bistriţa (16 decembrie), Vatra Dornei (17 decembrie), SighetuMarmatiei (18 decembrie), Baia Mare (19 decembrie), Slatina – Ucraina (20 decembrie) şi, în final, Săpânţa, pe 21 decembrie, exact la un an după ce a încheiat drumul pe jos.

Sursa: emaramures.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here