LANSARE DE CARTE – O carte de referinţă despre munca „oamenilor în alb” din Maramureş

0
113

Felix MarianDupă aproximativ şase ani de documentare, dr. Felix Marian şi-a prezentat noul volum, dedicat specialiştilor din lumea medicală din Maramureş. Peste 100 de doctori şi farmacişti apar în cartea intitulată „Acei oameni în alb“, majoritatea fiind consideraţi liderii generaţiei din care au făcut parte. Lansarea de carte a avut loc ieri, 24 septembrie, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.

„Acei oameni în alb“

– este rodul unei munci de aproximativ şase ani. Ea cuprinde informaţii despre cei care au activat în viaţa medicală a judeţului Maramureş. „Este de fapt al patrulea volum care apare. Toate consacrate personalităţilor medicale ale judeţului Maramureş. Unii s-au născut aici, alţii au activat aici, mulţi ani, zeci de ani chiar. Pe toţi îi consider maramureşeni.

Bineînţeles, e greu să-i cuprinzi pe toţi, sigur că o să fie poate discuţii, pe unii i-am trecut,pe alţii nu, însă urmează şi alte cărţi unde să-şi găsească locul bine meritat şi alţii. De la cealaltă carte au trecut şase ani şi ceva, timp în care am căutat, m-am documentat, prin diferite biblioteci, reviste cărţi, enciclopedii, până am găsit tot ceea ce m-ar fi interesat şi am reuşit să public“, a explicat Felix Marian.
Împătimit cercetător şi arhivar, dr. Felix Marian a fost elogiat de oamenii de cultură din Maramureş. Cartea sa este considerată una de referinţă în domeniul în care a activat autorul.

Felix Marian – urmatorul volum

„E o lucrare de referinţă. O lucrare care stă pe raft acolo unde vin alţi oameni care cercetează, care caută cronici, arhive, participări, portrete, pentru sărbători, pentru antologii, pentru descrieri, pentru referate, pentru orice fel de lucrare care se întemeiază pe istoria şi tradiţia lumii medicale în Maramureş. Cartea nu se citeşte, cartea se studiază cu pixul în mână, pentru că mai sunt şi lucruri care nu sunt suficient de finalizate. Sunt oameni care n-au colaborat suficient, sunt persoane care lipsesc, şi e regretabil că lipsesc, dintre cele importante. Sunt altele care spre exemplu nu au poza în această antologie, iar despre altele nu s-a scris chiar totul. Asta este o lucrare în devenire“, a explicat Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”.

„Acei oameni în alb“ prezintă în principal portretele unor figuri importante ale medicinei, oameni care fie s-au născut în Maramureş, fie au ajuns în Maramureş pentru a-şi practica meseria. Felix Marian spera că în maximum doi ani să vadă lumina tiparului următorul său volum.

Sursa: emaramures.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here