Lansare de carte: “Păsări din Delta Dunării”, de Mihai Baciu

0
83

0311141115445627Eco Chettusia și Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa vă invită la lansarea volumelor “Păsări din Delta Dunării” și “Birds in your trip/ Le paradis d’oiseaux” scrise și ilustrate de autorul tulcean Mihai Baciu.

Evenimentul va avea loc vineri, 13 martie 2015, la ora 18.00, la Muzeul Național de Istorie Naturala Grigore Antipa și se va bucura de prezența campionului olimpic Ivan Patzaichin, a scriitoarei Ana Barton și a directorului executiv al Societății Romane de Ornitologie,Dan Hulea, informează un comunicat al organizatorilor.

“Am prins pasiunea pentru păsări odată cu munca mea ca și ranger în Delta Dunării, apoi ca și ghid în parcul Marquenterre din Franța. Din această pasiune, de mulți ani, am ajuns să trăiesc, să-mi găsesc calea în viață, și tot din această pasiune am început să fac fotografie de natură. Această carte s-a născut dintr-un vis și multă muncă, și a prins contur după ce am adunat, în ani de zile, ploi și ninsori, noroaie și soare, povești și multă răbdare… Însă, dincolo de toate sunt cei care vor răsfoi aceste pagini și care sper să regăsească printre rânduri și imagini, o parte din ceea ce înseamnă fascinanta Delta Dunării”, declară Mihai Baciu.

Cărțile cuprind aproximativ 200 de specii de păsări cu ilustrații și o descriere succintă. Acest ghid poate fi un excelent instrument pentru iubitorii de natură care ajung în Delta Dunării și vor să cunoască păsările și să se familiarizeze cu speciile. Cartea este și o invitație de a păși mai aproape de lumea uluitoare a păsărilor, o lume care îți pune amprenta invariabil asupra tuturor celor care ajung în Deltă și se îndrăgostesc de acest ținut fără pereche.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here