Le Figaro: Castelul Peleş, cel mai frumos din Europa | FOTO

0
1647

pelesLe Figaro: Castelul Peleş, cel mai frumos din Europa | FOTO

Cotidianul francez „Le Figaro” publică un top al celor mai frumoase cinci reședințe regale de vară din Europa, deschise publicului, punând pe primul loc Castelul Peleș. Celelalte patru castele incluse în top sunt: Palatul Godolo din Ungaria, Casa Osborne din Marea Britanie, Castelul de la Miramar din Italia și Castelul La Pena din Portugalia.

Castelul Peleș este spectaculos.

Este o minune a complexității și a stilului Deco, marcată de gustul german al sfârșitului de secol XIX”, scrie Le Figaro.

peles4

,,În zona rurală a României, în inima staţiunii montane Sinaia, care era un loc ultra-chic în secolul XIX, Castelul Peleş a fost, până în 1947, reşedinţa ultimului rege al României, Mihai I”, scrie Le Figaro, în secţiunea dedicată domeniului şi denumită “Acasă la regele Ferdinand”.

Le Figaro aminteşte de “Ferdinand I, din familia Hohenzollern şi de soţia sa, Elisabeth de Wied, cunoscută drept Carmen Sylva (poetă premiată de Academia Franceză), care a ridicat acest castel în 1877, capodoperă a stilului «trubadur», a cărui arhitectură complicată l-ar fi putut inspira pe Walt Disney”.

peles2Interiorul nu dezamăgeşte. Realizat în lemn negru, plin de fantezie, este o minune de complexitate a stilului deco, cu marca stilului german de final de secol XIX.

Scările cu decoraţiuni sculptate şi piesele de mobilier te lasă fără cuvinte. Vizitatorii pot vedea vechile apartamente private ale familiei regale, pe care dictatorul Ceauşescu le folosea pentru vizitele şefilor de stat străini.

Priveliştea din jur este superbă, cu păduri de brad, preerie, numai bune pentru plimbări bucolice”, mai scrie publicaţia.

 castelul_peles3

Potrivit Le Figaro, punctul forte al Peleşului este spectaculozitatea clădirii şi a zonei în care este plasată.

Punctul slab este faptul că în împrejurimi există puţine locuri unde s-ar putea caza turiştii.

 

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here