Leacuri naturale de prim ajutor

0
104

leacuri naturaleLeacuri naturale de prim ajutor

Vom prezenta în cele ce urmează o listă a leacurilor naturale de prim ajutor în cazul diverselor accidentări. Dacă nu sunteţi adepţi ai medicamentaţiei şi acceptaţi mai uşor remediile naturale, vă propunem cu drag câteva idei.

Leacuri naturale pentru înţepături de insecte

Oricât de mult ai încerca să te abţii, senzaţia de mâncărime persistă atât de mult, încât cedezi şi te scarpini. Asta nu face decât să îţi agravezi şi mai mult leziunile cauzate de înţepăturile insectelor. Vestea bună este că ai la îndemână câteva moduri prin care să tratezi usturimile şi durerile cauzate.

Aplică gheaţă pe umflături şi aşteaptă până ce iritaţia dispare.

Praful de copt ajuta chiar şi împotriva înţepăturilor cauzate de insecte.

Fă o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă, apoi aplic-o pe zonele afectate.

Dacă ai ghinionul să te înţepe o albină, spală bine locul cu apă şi săpun şi scoate acul din piele.

Aplică foi de ceapă sau de usturoi pe locul afectat şi freacă bine. Apoi înfăşoară frunze de varză sau de pătrunjel într-un tifon şi aplică pe zonă.

Leacuri pentru tuse

Suc de ridiche: se curăţa o ridiche neagră, se taie felii, se presară zahăr nerafinat şi se ţine la macerat timp de 12 ore ca să-şi lase zeama. Se strecoară sucul şi se bea o lingură, de 3 ori pe zi.

Efect vindecător are şi ceaiul proaspăt de mentă, de salvie sau de cimbru.

Leacuri naturale pentru ochi inflamaţi

Compresele cu muşeţel au efect antiinflamator: se dau în clocot 2 pliculeţe de ceai de muşeţel, se răcoresc puţin şi se pun, calde încă, pe ochii închişi.

Remediul cu sfeclă: piure din sfeclă fiartă (pasaţi sfecla şi aplicaţi ca o cataplasmă).

Remediul cu ceai de cimbru: utilizat pentru a spăla ochii inflamaţi.

Leacuri pentru sughiţ

Sughiţaţi minute în şir fără sorţi de izbândă? Vă vom prezenta câteva metode naturiste pentru a scăpa de sughiţul supărător.

În ceea ce privește modul de administrare, lucrurile sunt destul de simple: se amestecă o linguriţă de zahăr cu 3-5 picături de oţet şi se înghite preparatul.

De asemenea, puteţi prepara un ceai de scorţişoară (beţi o cană de infuzie de scorţişoară pisată, puneţi un vârf de cuţit de scorţişoară la o cană de apă şi lăsaţi să stea 5 minute, după care consumaţi) sau beţi apă rece. 

Leacuri naturale pentru probleme cu somnul

Afară se luminează şi tu încă n-ai închis un ochi? Aţi bifat toate metodele şi toate au dat greş? Vă propun să vă focalizaţi atenţia pe câteva alimente minune: mierea de albine, levănţica, laptele, ceaiul de valeriană proaspăt, fenicul şi hameiul vă feresc să fiţi victimele insomniei.

Leacuri pentru arsuri solare

Cu toţii ştim că prevenţia este cheia împotriva arsurilor cauzate de expunerea la soarele nemilos de vară însă, uneori, nici crema sau pălăria nu te poate feri de puterea nimicitoare a razelor solare arzătoare.

Prin urmare, va trebui să bem cât mai multe lichide, de preferat apă.

De asemenea compresele reci cu lapte sau ceai de muşeţel fac minuni pentru pielea arsă.

Nu în ultimul rând untul de cocos, aloe vera şi iaurtul.

Mai multe leacuri naturale găsiți la rubrica Sănătate.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here