Leacuri pentru durerile de cap

0
322

durerile de capDurerile de cap însoțesc adesea o infecție, creșterea tensiunii arteriale, durerile de rinichi etc.

În cazul celor mai multe dintre durerile de cap puteți folosi leacurile preparate în casă, în afară de cazul în care durerile devin acute sau prea dese.

Când te doare capul, primul lucru la care te gândești este aspirina. Adesea, sunt suficiente 2 cașete. Puteți lua o altă doză de câte două cașete după două ore, în cazul în care durerile persistă. Aspirina vitaminizată nu are un efect mai bun.

Durerile de cap cauzate de oboseală sau de tensiunea arterială

Deși durerea se simte clar în interior, ea este provocată în realitate de tensiunea mușchilor de sub pielea capului și de venele congestionate. În afară de aspirină, puteți lua unele remedii care vă sunt de un real folos.

De pildă, este recomandat repausul la pat într-o cameră întunecoasă. De obicei, pacienții consideră că se odihnesc mai bine fără pernă, preferând o perniță sau un prosop împăturit de mai multe ori așezat sub gât. Folosiți pernele mari pentru picioare, așezate în așa fel încât cele două tibii să fie aproximativ paralele cu solul. De asemenea, așezați câte o pernă sub partea inferioară a fiecărui braț.

Prosoape calde

Un prosop cald și umed face să se relaxexe mușchii de sub pielea capului care provoacă durerile de cap și activează circulația sângelui prin vasele congestionate. Împăturiți un prosop de trei-patru ori; înmuiați-l în apă fierbinte, atât cât puteți suporta;

Masaj cu vârful degetelor

Puteți să vă faceți singuri masaje foarte eficace. Ar fi încă și mai bine dacă ați putea să vă relaxați complet în timp ce o altă persoană vă masează pielea capului. Începeți masajul imediat după un tratament cu prosoape calde. Faceți o mișcare ritmică de mângâiere cu ambele mâini. Stați în poziția așezat, apăsând ușor cu vârful degetelor pe mijlocul frunții, cu degetele moi și mâinile paralele cu solul.

Cafeina alungă durerile de cap

Durerile de cap matinale care vă amărăsc viața mai ales în zilele de activitate trepidantă, se explică adesea prin adesea prin faptul că v-ați băut cafeaua de dimineață. Cereți la farmacie un produs care să conțină cafeină, fără a conține și aspirină și luați două cașete încă de la începutul durerilor.

Dureri de cap provocate de procentul scăzut de zahăr în sânge

Unele dureri de cap apar cu regularitate când vă sculați dimineața sau la 2-3 ore după o masă bogată în dulciuri, când procesul de zahăr în sânge scade brusc.

În asemenea situații unii pacienți se plâng de amețeli și dureri de cap, iar alții de o senzație de slăbiciune generală și de somnolență. Dacă vi se întâmplă des să aveți necazuri de acest fel, e bine să aveți mereu la dumneavoastră câteva bomboane acidulate sau de mentă. La nevoie, ca să le înghițiți mai repede, le puteți sparge între dinți.

Migrene

Deși migrenele serioase necesită îngrijiri medicale, unele forme cedează și la măsuri luate acasă. Principalele elemente care vă permit să recunoașteți un atac de migrenă sunt unele senzații premergătoare, durerile de cap violente, centrate adesea într-o singură zonă, grețurile și vomele.

Cafea tare

La fel ca și celelalte dureri de cap violente, migrenele se explică prin îngroșarea vaselor sangvine. O cafea tare ajută la contractarea acestor vase. De obicei, o ceașcă-două de cafea tare alungă durerile, mulțumită acțiunii lor stimulante.

Bucăți de gheață

Gheața ajută și ea la contractarea vaselor sangvine. Bucățile de gheață trebuie înfășurate într-un prosop uscat sau băgate într-un săculeț din tricot pentru a evita efectul direct al gheții.

Durerile de cap provocate de surmenajul ochilor

Oboseala oculară poate provoca dureri de cap violente sau permanente, precum și grețuri și amețeli. Câteva cașete de aspirină sau de aspirină asociată cu cafeină, odihna într-o cameră întunecoasă aduce de obicei o ușurare rapidă a suferințelor. Puteți evita alte tulburări prim măsurile de mai jos:

  • Luminați bine locul unde lucrați, cel puțin o cincime din luminație fiind indirectă sau reflectată;
  • Nu stați cu fața îndreptată spre locurile întunecoase sau prea strălucitoare;
  • Contrastele excesive obosesc foarte tare ochii;
  • Ține-ți obiectul la care lucrați sau ceea ce citiți drept în față;

În cazul în care durerile de cap provocate de surmenajul ocular continuă, faceți-vă un control la ochi pentru a vedea dacă nu e cazul să vă schimbați lentilele.

Leacuri fără doctor – pentru marile și micile suferințe, de Dr.John E. Eichenlaub

La rubrica Sănătate veți găsi și alte articole interesante.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here