Leacuri simple pentru probleme complicate

0
167

leacuriDin întâmplare, am intrat în posesia unei cărţi foarte vechi, în care, printre altele, am găsit şi câteva reţete de leacuri, pe care le-am încercat în familie rezolvand niste probleme des intalnite, cu rezultate deosebite.

Leacuri eficace pentru durerile de reumatism

Leacul a fost testat pe foarte multe persoane şi, de fiecare dată, rezultatele au fost spectaculoase. Reţetă: la un sfert de litru de spirt medicinal se adaugă o lingură de sare de lămâie şi o linguriţă de sare de bucătărie foarte fină. Totul se pune într-o sticlă de o jumătate de litru, pentru a se putea agita din când în când. Amestecul se lasă să stea 7-10 zile, pentru a se dizolva complet sarea (deşi mai rămâne pe fundul sticlei puţin). Se ung cu acest spirt locurile dureroase şi se stă la căldură, bine învelit (iarna se stă lângă o sobă încinsă). Aşa cum am spus, rezultatele sunt surprinzătoare.

Suc pentru sufocări

Leacuri pentru sufocari sunt multe; am ales unul care a functionat. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de spin alb, opărită cu 250 ml apă. Se lasă să stea 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă 3 cuburi de gheaţă şi se bea lichidul după ce ele s-au dizolvat.

Leacuri pentru picioare obosite

Într-un lighean cu apă caldă se dizolvă trei aspirine. Se ţin picioarele înăuntru, până ce apa se răceşte. Este foarte reconfortant.

Senzaţie de leşin

Se umple un pahar cu apă şi se înclină în sens invers, ca şi cum ai vrea să dai altcuiva să bea, dar bei tu. L-am încercat pe mine şi are efect fulgerător.

Contra otitei

Se încălzeşte o felie de slănină de porc, neafumată şi nesărată, într-o tigaie, atât cât să suporte bolnavul. Apoi se pune într-o pânză curată şi se aşează pe urechea bolnavă. Se ţine capul aplecat în partea cealaltă.

Leacuri contra insomniei

Insomnia se poate vindeca miraculos, cu următoarea reţetă: se iau părţi egale din: muşeţel, coada-şoricelului, sunătoare, busuioc şi se amestecă omogen. Se face o infuzie cu un pumn de plante la un litru de apă. Se beau 3-4 căni pe zi.

”Remedii naturiste”, prelucrare Valeriu  Ciuculin

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here