Lecție de perseverență. Absolvent de liceu, la 10 ani

0
248
Lecție de perseverență. Absolvent de liceu, la 10 ani
Lecție de perseverență. Absolvent de liceu, la 10 ani

Lecție de perseverență. Absolvent de liceu, la 10 ani

Avem în jurul nostru mulți copii geniali, care promit performanțe deosebite pe viitor. Din păcate, nu sunt multe acele societăți care știu să le pună în valoare calitățile.

O familie din California, Statele Unite, a știut de la început că are de-a face cu un copil excepțional, așa că a făcut tot posibilul ca acesta să își dezvolte memoria uimitoare, scrie  ro.celebrity.yahoo.com.

Băiatul a devenit una dintre cele mai tinere persoane care au absolvit liceul. Tanishq Abraham și-a primit diploma în cadrul unei ceremonii private, la care au participat prietenii și familia sa și chiar a primit și o scrisoare de felicitare de la Casa Albă pentru această performanță deosebită.

Lecție de perseverență. Absolvent de liceu, la 10 ani

Mama lui, Taji, spune că, deşi a bănuit multă vreme faptul că fiul ei are un talent special, a ştiut cu certitudine acest lucru doar după ce a primit rezultatul unui test de inteligenţă al fiului ei. Tanishq a fost primit în Mensa, o organizaţie globală exclusivistă care are ca membri persoane cu un nivel de inteligenţă deosebit de ridicat, alcătuită din 2% din totalul populaţiei mondiale. El avea doar patru ani atunci când a fost acceptat în Mensa.

Pentru că era prea mic pentru a merge la un liceu obișnuit,  Tanishq a fost pregătit acasă, iar la testele de la finalul liceului a avut un scor G.P.A 4, potrivit people.com.

06-11-2014-young-gradVrea să devină om de ştiinţă

Tanishq spune că a început deja să urmeze cursuri pentru facultate şi că doreşte să devină om de ştiinţă, dar şi preşedintele ţării. El intenţionează să urmeze Facultatea de Medicină de la Universitatea California şi să găsească un leac pentru cancer.

ad23f640-f2e3-11e3-ac95-bfc2ace8db21_1069272_518160001593297_141002814_n
Spre deosebire de Statele Unite, testările Mensa România pentru stabilirea IQ-ului se susțin de patru ori pe an, două sunt organizate în Capitală, iar celelalte două în Iași și Cluj. Taxa de participare este de 25 de lei, iar vârsta minimă este de 16 ani. Testul constă într-un set de 45 de întrebări și durează 20 de minute.

173 români au dovada inteligenței

În prezent, 173 români au dovada inteligenței, fiind printre cei care au obținut un scor ridicat la testări, devenind membri Mensa România. Spre comparație, bulgarii au 600 de inteligenţi cu acte, iar ungurii circa 800, potrivit stirileprotv.ro.

Începând cu luna iunie 2013, sunt testați și copii cu vârsta de sub 16 ani. Testul administrat de Mensa este pentru copii de peste 11 ani. Cei care au susținut acest test și au primit un rezultat pozitiv (IQ în primii 2%) vor fi invitați să se alăture organizației. Mensa România nu acceptă momentan membri cu vârsta sub 11 ani.

Citește și:

Putem avea încredere în talent sau în geniu?
Cele 7 sfaturi ale geniului care pregătește liderii lumii
Elevul perfect. Cine este Rareş Buhai, tânărul informatician de geniu al României

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here