“Lemonade”, de Ioana Uricaru, proiectat în festivaluri de pe trei continente

0
18
Lemonade, de Ioana Uricaru, proiectat în festivaluri de pe trei continente
Lemonade, de Ioana Uricaru, proiectat în festivaluri de pe trei continente

Lemonade, de Ioana Uricaru, proiectat în festivaluri de pe trei continente

“Lemonade”, primul film românesc turnat integral în America de Nord, al Ioanei Uricaru, va fi prezentat la trei festivaluri internaţionale de pe trei continente, informează un comunicat.

“Lemonade”, primul film românesc turnat în America de Nord, va fi prezentat la trei festivaluri internaţionale de pe trei continente: International Women’s Film Festival of Salé din Maroc (24 – 29 septembrie), Jagran International Film Festival din India (27 – 30 septembrie) şi Festivalul Filmelor Independente ARS în Polonia (25 – 30 septembrie).

“Lemonade” a avut premiera mondială în luna februarie, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi a fost selectat în peste 20 de evenimente de profil din întreaga lume. Prima proiecţie americană a filmului a avut loc la Tribeca Film Festival din New York.

Lemonade, de Ioana Uricaru, proiectat în festivaluri de pe trei continente

Filmul este inspirat de un articol de presă şi spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să se confrunte cu nepotrivirea dintre visul american şi realitatea de pe teren. Filmul, care a fost descris după premiera de la Berlin drept unul dramatic cu accente de thriller, a atras mulţi distribuitori din toată lumea, fiind achiziţionat în Franţa, Statele Unite, Canada, China, Germania, Grecia, ţări din fosta Iugoslavie şi Israel.

În România,”Lemonade” va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie, fiind distribuit de Voodoo Films. Pe lângă proiecţiile din Capitală, filmul va rula la Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Vaslui, Braşov, Lugoj, Călăraşi, Buzău, Suceava, Piteşti, Târgu Mureş, Reşiţa, Caransebeş, Vulcan, Oraviţa, Sibiu, Galaţi, Slobozia, Sfântu Gheorghe şi Arad.

Pelicula a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de film de la Sarajevo şi cu premiul Danube 2860 pentru cel mai bun film la Dunav Film Fest Smederevo, Serbia, precum şi cu trofeul pentru cel mai bun film la FEST New Directors / New Films Festival din Espinho, în Portugalia.

Citește alte articole pe aceeași temă AICI

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here