LEONIDAS DA SILVA, “omul de cauciuc” care a inventat “golul din foarfecă”

0
124

LEONIDAS DA SILVA, legendarul fotbalist și comentator sportiv brazilian, este celebrat vineri de motorul de căutare Google.

LEONIDAS DA SILVA, brazilianul supranumit “omul de cauciuc” și “diamantul negru”, este considerat a fi inventatorul golului din foarfecă și este celebrat, vineri, de motorul de căutare Google printr-un Google Doodle.

Noul logo al Google este reprezentat sub forma unui desen. Imaginea lui LEONIDAS DA SILVA, care execută celebra lui “foarfecă”, este suprapusă peste cinci litere din acest logo.

LEONIDAS DA SILVA (6 septembrie 1913 – 24 ianuarie 2004) a fost un jucător de fotbal şi cunoscut comentator sportiv brazilian.

Considerat unul dintre cei mai importanţi jucători de fotbal din prima jumătate a secolului 20, LEONIDAS DA SILVA este cunoscut ca inventator al golului dat “din foarfecă”, înscris prima dată pe 24 aprilie 1932. El este singurul care a reuşit un gol în timpul unei cupe mondiale folosind această tehnică.

De altfel, LEONIDAS DA SILVA a jucat pentru echipa ţării sale la două cupe mondiale şi a fost desemnat golgeterul Cupei Mondiale din 1938. El a jucat pentru echipa naţională a Brazilei de 19 ori şi a înscris 21 de goluri.

LEONIDAS DA SILVA a început să joace pentru echipa din São Paulo în 1942 şi a rămas la acest club până la retragerea sa din cariera fotbalistică, în 1950.

După retragerea sa din activitatea sportivă, LEONIDAS DA SILVA a fost antrenor şi comentator sportiv de radio.

Leonidas a decedat în 2004, în Cotia, São Paulo, fiind bolnav de Alzheimer.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Sursa:  realitatea.net

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here