Limbajul corporal reflectă deseori emoţiile noastre

0
404

Limbajul_semnelorAtunci când vezi o persoană încruntată, cu capul aplecat şi umerii lăsaţi poţi să presupui că acea persoană nu se simte foarte confortabil şi în largul ei. Dar ce apare prima dată? Postura corpului sau starea proastă?

Limbajul corporal reflectă deseori emoţiile noastre. Învăţând modul în care corpul, gesturile, expresia fetei şi chiar tonul vocii influenţează starea noastră, vei conştientiza mult mai bine factorii care ne influenţează dispoziţia şi vei avea un avantaj în situaţiile importante precum un interviu, o negociere sau semnarea unui contract.

Vestea bună e că poţi să nu te laşi cuprins de stări negative, fiind conştient doar la corpul tău şi făcând câteva modificări.

Iată câteva exemple:

Poziţia de putere.

O poziţie deschisă care ocupă cât mai mult spaţiu are efecte benefice asupra stimei de sine. De exemplu, stand pe spate cu mâinile la ceafă şi cu picioarele pe birou sau în picioare cu mâine în talie. Studiile în domeniu au demonstrat că studenţii care adoptau timp de 2 minute o poziţie de putere înaintea unui interviu aveau rezultate mult mai bune decât restul concurenţilor. Atunci când adopţi o poziţie de putere creşte încrederea în tine, iei decizii cu un grad mai mare de risc, iar abilităţile de lider se îmbunătăţesc. De asemenea, datorită posturii se modifică şi respiraţia, aceasta fiind mai amplă, ceea ce ajută la calmare şi la o gândire mai clară.

Conştientizează mimica feței.

Nu doar poziţia corpului afectează starea noastră emoţională, ci şi expresia feței. De exemplu, unii oameni îşi propun să zâmbească în permanență, ceea ce îi ajută la o îmbunătăţire a stării lor de spirit. Atunci când te comporţi ca şi cum ai fi fericit (acest lucru implică şi o poziţie corporală şi o mimică corespunzătoare) vei începe să simţi în mod autentic acest lucru.

Gesticulează atunci când vorbeşti.

Gesturile pe care le facem atunci când vorbim însoţesc procesul nostru mental. Studiile în domeniu arată că persoanele care gesticulau erau mult mai capabile să explice o problemă matematică şi capacitatea de a memora se îmbunătăţea considerabil. Gesticulaţia nu numai că vine în ajutorul procesului de gândire, dar persoanele care îşi însoţesc discursul de gesturi fac o primă impresie mai bună. Persoanele care gesticulează sunt considerate a fi mai competente şi mai eficiente.

Poziţia corpului nostru şi expresia feței reprezintă un feedback către creierul nostru care la rândul lui determină modul în care ne simţim. Există o mulţime de factori externi, pe care nu îi putem controla şi care ne influenţează dispoziţia. Prin adoptarea unei posturi corespunzătoare, prin comportamente ca şi cum (ne comportăm ca şi cum am fi fericiţi, bine dispuşi, calmi) tu alegi cum te simţi, iar aceea stare devine realitate.

Aşadar, capul sus, umerii drepţi, respiră şi zâmbeşte…iar viaţa ta va fi altfel!

Sursa: psiholistart.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here