Lingouri din Atlantida?

Lingouri din Atlantida

0
72

atlantida

Lingouri din Atlantida

Lingouri -Mai multe lingouri dintr-un metal misterios, care ar putea să provină din Atlantida, au fost descoperite pe fundul Mării Mediterane, în largul coastelor Siciliei, informează maxisciences.com.

Uneori este nevoie de o simplă descoperire arheologică pentru a relansa o legendă. Cu ocazia unei expediţii ştiinţifice submarine în largul Siciliei, arheologii italieni au descoperit 39 de lingouri dintr-un metal misterios. Analizele efectuate asupra acestor vestigii sugerează faptul că ar putea fi vorba de

Legendarul oricalc, asociat în textele antice cu mitul Atlantidei

Descris în numeroase texte antice, acest metal rar ar proveni, potrivit filosofului grec Platon, de pe legendara insulă Atlantida. În total, 39 de lingouri în formă dreptunghiulară au fost aduse la suprafaţă. Ele au fost găsite în jurul unei epave care s-a scufundat în ape puţin adânci, la 300 de metri distanţă de portul din oraşul italian Gela.

Ambarcaţiunea ar fi eşuat în urmă cu aproape 2 600 de ani

Și a fost descoperită în 1988, la o adâncime de doar câţiva metri. Potrivit arheologilor, corabia provenea din Grecia sau din Asia Mică şi se îndrepta spre Sicilia şi transporta la bordul ei acest metal. Care era utilizat ca ornament, în momentul în care, prinsă într-o furtună puternică, s-a scufundat cu preţioasa încărcătură. Lingourile reprezintă o descoperire importantă, pentru că niciodată o cantitate atât de mare de oricalc nu a fost găsită în acelaşi loc.

Revista Lumea nr. 4, 2015

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here