Liniștea din toiul furtunii

Liniștea de după furtună

0
152

liniste

Liniștea de după furtună

Liniștea -Corabia plutește pe mare. Oricât ar fi de adânc noianul acesteia, oricât ar fi de puternice valurile, oricât s-ar înverșuna o furtună, totul este bine atâta timp cât apa nu a pătruns în vas. Grija cea mare a marinarului nu este aceea de a-și scoate corabia din mare, ci de a împiedica apa să o inunde în timp ce o furtună își face prezența. La fel și cu grija creștinului: ea nu stă în a fugi de griji, de ispite, de încercări. Ci în aceea ca nimic să nu-i poată tulbura liniștea sufletească inundându-i sufletul ca un val de nestăvilit, fără a lăsa loc pentru altceva.

Grijile aduc nemulțumire, pe când liniștea aduce pace

Dacă vom da intrare liberă în inima noastră nenumăratelor griji , acestea nu vor întârzia să ne provoace nemulțumiri și vor fi ca o furtună. Și vom fi o povara atât pentru noi înșine, cât și pentru ceilalți. Starea noastră de spirit morocănoasă va arunca o umbră peste tot ce ne înconjoară, și vom începe să emanăm răceală.

Să învățăm, deci, să nu ne lăsăm doborâți de griji și de răutăți. Să iubim liniștea. Să nu le exagerăm importanța. Atunci lumea noastră duhovnicească va rămâne intactă și în furtună  ne vom bucura, după cuvântul apostolesc, pururea.

Liniștea celui ce se bucură

Nu există nimic mai aducător de bucurie și mângâiere decât un om ce are liniștea, pacea și  bucuria. Un asemenea om răspândește lumină în bezna vieții și în furtună. Lucrează mai bine ca orice predică. Poate da sprijin și îmbărbătare fratelui descurajat, dându-i putere să-și continue calea grea. Noi întru toate pătimim necaz, dar nu suntem striviți. Suntem lipsiți, dar nu deznădăjduiți. Suntem prigoniți, dar nu părăsiți. Doborâți, dar nu nimiciți (I Corinteni 4, 8-9).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here