Lipsa unei vitamine importante poate cauza atacul cerebral

0
150

vitamina cCarenţa vitaminei C ar putea favoriza apariţia accidentului vascular cerebral hemoragic, atrag atenţia specialiştii francezi.

Peste 60% dintre persoanele care au suferit un accident vascular hemoragic prezintă o carenţă moderată sau importantă de vitamina C, anunţă Le Figaro.

Aceasta este concluzia unui studiu al specialiştilor francezi de la Centrul Universitar din Rennes, care va fi prezentat în aprilie în cadrul congresului anual al Asociaţiei Americane de Neurologie.

În cadrul studiului, s-a comparat nivelul vitaminei C al 65 de pacienţi care au avut un accident vascular hemoragic cu cel al unui grup de control, format din persoane fără probleme de sănătate.

În grupul pacienţilor cu hemoragie intracerebrală, 41% aveau un nivel normal de vitamina C, 45% aveau un deficit moderat, iar 14% prezentau o carenţă a acestei vitamine. În cadrul grupului de control, 74% aveau un nivel normal, 26% un deficit moderat şi nicio persoană nu avea o carenţă de vitamina C.

Un alt studiu european din 2008 arătase legătura dintre concentraţia de vitamina C şi riscul de accident cerebral ischemic şi hemoragic.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here