“Locurile Sfinte reflectate în hărți și fotografii”, la Muzeul Național Brukenthal

0
225

JerusalemMuzeul Național Brukenthal din Sibiu “este un exemplu de ecumenism cultural”, a declarat miercuri, la vernisajul expoziției “Locurile Sfinte reflectate în hărți și fotografii”, directorul instituției de cultură, Sabin Luca.  Fotografiile expuse sunt realizate de istoricul Petre Beșliu Munteanu de la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presă, până la finalul anului, vizitatorii Cabinetului Cartografic al Palatului Brukenthal au posibilitatea să vadă mai multe fotografii și mai ales hărți, din locurile sfinte, precum Ierusalim, Ierihon, Bethleem, Muntele Athos, Muntele Tabor, dar și mănăstiri din Grecia. 

“Expoziția își propune să invite vizitatorul într-o călătorie în lumea spațiului sacru, o singură călătorie în două zone geografice distincte: Țara Sfântă și Muntele Athos. Expoziția combină fotografiile, relativ recent luate la locurile respective, cu hărți ori alte imagini cartografice, reale sau fanteziste, care ne dau o imagine a mirajului acelor locuri asupra oamenilor în decursul istoriei”, se arată în comunicatul citat.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here