Lucrări coregrafice moderne și clasice, la Promenada Operei din acest an

0
133

Bucureşti-20130824-00550Promenada Operei va avea loc, anul acesta, pe 30 august, și va include, în premieră, lucrări coregrafice moderne și clasice, informează un comunicat al organizatorilor, Opera Națională București. Devenit deja o tradiție a instituției, evenimentul, care atrage anual mii de oameni, se va desfășura pe esplanada Operei, iar intrarea va fi liberă.

Spre deosebire de edițiile trecute, evenimentul din acest an va include, pe lângă titluri celebre de operă, și lucrări coregrafice cunoscute, atât din repertoriul clasic, cât și din cel contemporan.

Cea de-a VIII-a ediție a Promenadei Operei se va constitui, la fel ca anul trecut, ca avanpremieră a viitoarei stagiuni, prilejuind dezvăluirea principalelor titluri, evenimente speciale și activități culturale conexe.

Printre premierele stagiunii 2014-2015, din care au fost incluse fragmente în programul artistic al concertului, se numără operele verdiene “La Traviata” în regia lui Paul Curran și “Falstaff” în viziunea regizorală a celebrului Graham Vick, “Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent.

În seara zilei de 30 august iubitorii dansului se vor bucura de momente coregrafice ale noilor producții de balet precum “La fille mal gardee” de Ferdinand Herold și John Lanchbery, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton și “Giselle” de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel și Johan Kobborg.

La Promenada Operei 2014 vor participa unele dintre cele mai îndrăgite voci ale primei scene lirice a țării, precum și invitați din România și din străinătate, inclusiv laureați ai celei de-a doua ediții a Concursului Internațional “Le Grand Prix de l’Opera”, organizată de ONB, în acompaniamentul Orchestrei și al Corului instituției. Conducerea muzicală îi aparține dirijorului Cristian Sandu.

Anul trecut, aproximativ 10.000 de spectatori de toate vârstele s-au bucurat de cea de-a VII-a ediție a Promenadei Operei. Manifestarea a adunat atât spectatori fideli ai genului liric, prezenți la majoritatea spectacolelor instituției, cât și oameni aflați la primele lor întâlniri cu evenimente ale Operei Naționale București.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here