25 de lucruri care vă vor face viaţa mai uşoară

0
265

Lucrurile care fac viata mai usoaraIata o lista cu lucrurile care va pot usura viata:

1. Răspundeţi cât mai repede la e-mail-urile primite pentru a nu vă aglomera inbox-ul.

2. Sunaţi-vă în mod constant mama. E de ajuns să vorbiţi doar 5 minute. Tot ce vrea ea este să ştie  că sunteţi în regulă şi că relaţia voastră, oricât de instabilă ar fi, este încă intactă.

3. Aveţi grijă ca patul să fie mereu aranjat – interiorul camerei va arăta mai curat.

4. Obişnuiţi-vă să scrieţi liste de mână. Poate că Google a inventat tot felul de aplicaţii pentru a vă uşura munca scrisului, dar scrisul de mână vă antrenează memoria, previne boala Alzheimer – şi, contrar credinţei populare, nu în orice loc există internet.

5. Când aveţi puţin timp liber faceţi curat în locul cel mai apropiat, fie că este vorba de un sertar, geanta sport sau frigider. Doar uitaţi-vă în jur şi decotorositi-vă de mizerie.

6. Când aveţi timp liber încercaţi să faceţi ceva creativ.

7. Faceţi-vă curaj şi aplicaţi pentru job-ul dorit. Nu are rost  să vă plângeţi de situaţia financiară actuală dacă nu faceţi nimic ca să schimbaţi acest lucru. Faceţi-vă un CV, faceţi rost de contactele firmei respective şi îndreptaţi-vă spre acel loc. Poate că nu veţi obţine rezultate atât de repede pe cât aţi dori, dar faptul că ştiţi că încercaţi face toată diferenţa din lume.

8. Nu încercaţi să umpleţi golul tăcerii cu comentarii inutile. Acest lucru vă va pune într-o postură penibilă.

9. Vizualizaţi un blog (sau cinci) pe zi al cărui conţinut simţiţi că va face fericit şi care va da motivaţia necesară pentru a doua zi.

10. Învăţaţi să acceptaţi când lucrurile nu mai merg într-o relaţie şi concentraţi-vă atenţia spre altceva – folosiţi această tehnică în orice situaţie.

11. Dacă doriţi să faceţi ceva, faceţi-o! Singurul lucru pe care-l puteţi pierde este acel “dacă aş fi încercat”.

12. Uneori este bine să plângeţi. Deconectaţi-vă de lumea exterioară şi rămâneţi singuri cu dumneavoastră înşivă şi plângeţi. Lăsaţi să curgă toate emoţiile negative pe care le-aţi acumulat.

13. Dacă nu puteţi face un lucru, fiţi sincer şi spuneţi adevărul. Oamenii apreciază ca, cei din jur să fie sinceri şi să zică “Nu-mi place acest loc” sau  “Nu am bani”, decât “Nu pot, îmi pare rău”.

14. Învăţaţi să vă cunoaşteţi părinţii mai bine. Sunteţi adulţi acum şi puteţi lega cu ei o altă legătură decât cea pe care o aveaţi la 15 ani. De exemplu, am întrebat-o pe mama mea ce melodie ar asculta oricând, în continuu şi ea m-a dat complet peste cap atunci când a răspuns “Diamonds and Rust” de pe albumul lui Joan Baez.

15. Pregătiţi-vă lucrurile de cu seară pentru a doua zi. Asiguraţi-vă că aveţi hainele curate, cheile în geantă şi mâncarea pentru prânz, aşa dimineaţa veţi economisi timp şi nici nu vă veţi uita ceva acasă.

16. O dată pe săptămână mergeţi pe jos la locul de muncă.

17. Reduceţi impulsul de a face cumpărături şi mergeţi numai o dată pe săptămână.

18. Faceţi-vă un cont de plată automată a facturilor lunare pentru fiecare serviciu. Aşa nu vă veţi întâlni cu situaţia “Am uitat să plătesc X” şi scăpaţi de o grijă.

19. Din moment ce aţi acceptat invitaţia la un eveniment, notaţi-l în calendar pentru a nu uita.

20. Nu vă neglijaţi orele de somn! Nu veţi fi de folos nimănui, dacă veţi face lucrurile pe jumătate adormiţi.

21. Salvaţi orice document şi faceţi-i o copie.

22. Uneori tăceţi din gură şi ziceţi “Ai dreptate” şi treceţi mai departe.

23. Nu vă mai grăbiţi. În momentul în care veţi realiza că viaţa – aşa cu clişeele ei – este o călătorie şi nu un maraton, veţi avea numai de câştigat.

24. Când nu sunteţi sigur dacă aţi făcut corect o lucrare, şi nu numai, cereţi ajutorul unui prieten la verificare. Timpul folosit pentru reverificarea unui lucru vă poate scăpa de o situaţie jenantă.

25. Orice provocare aţi întâmpina, faceţi-o!

Sursa: nuaisacrezi.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here