Corul Naţional de Cameră „Madrigal“ a concertat în ”Armonii de primăvară”

0
152

Corul Naţional de Cameră Madrigal din Bucureşti, dirijat de Voicu Popescu – Spectacol caritabil

La Casa de Cultură a Studenților Iași a avut loc duminică, 2 martie 2014, spectacolul caritabil ”Armonii de primăvară”, organizat de Fundația Solidaritate și Speranță (FSS) din Iași. Concertul a fost susţinut de Corul Naţional de Cameră Madrigal din Bucureşti, dirijat de Voicu Popescu.„Madrigal“

Alături de cunoscutul cor, în faţa celor peste 500 de ieşeni, au mai cântat copiii asistaţi social prin Cantina „Sfântul Sava“, prin Centrul de Zi pentru Copii „Mia Casa“ Inculeţ – Bârnova şi prin Centrul de Zi „Sfânta Marina“, ce aparţin de FSS, precum şi Corul de copii “Muzica Viva”, al Asociaţiei “Iubire şi încredere”, dirijat de Daniela Doroşincă.„Madrigal“

La finalul spectacolului caritabil, moderat de Radu Casian, părintele Mihai Doroşincă, directorul executiv al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“, a mulţumit Corului Naţional de Cameră Madrigal pentru că a revenit la Iaşi să încânte inimile ieşenilor şi să susţină copiii din centrele fundaţiei pe care o reprezintă. De asemenea, pr. Mihai Doroşincă a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. La final, a oferit maestrului Voicu Popescu distincţia de „Prieten al Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă“.

„Madrigal“

Corul Național de Cameră Madrigal – scurtă prezentare

Corul Naţional de Cameră Madrigal este unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale profesioniste din România. Este parte integrantă a patrimoniului cultural-universal UNESCO din anul 1992. Acesta s-a născut sub zodia succesului în 1963, sub bagheta dirijorului-fondator  Marin Constantin. A devenit formaţia românească a cărei menire s-a dovedit a fi o existenţă în lumea ”Perfecţiunii” şi a ”Purităţii”, în lumea ”Absolutului în artă”, un adevărat brand cultural românesc.

În anul 2013 s-au implinit 50 de ani de când celebritatea a strâns în cartea formaţiei succese după succese. A susținut peste 4000 de concerte, sute de turnee. A participat din 1964 la toate ediţiile Festivalului Internaţional ”George Enescu”. Au imprimat 40 CD-uri și au înregistrat filme de lung şi scurt metraj, realizate în România, Europa, Asia și America. De-a lungul timpului au primit numeroase premii şi distincţii.

Te invit să citești și alte articole pe teme culturale.

Brîndușa Dediu

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here