Cea mai lungă călătorie cu trenul din lume

0
605
Recordul este deținut de Calea Ferata Trans-siberiană. Aceasta are aproape nouă mii trei sute de kilometri. Recordul a fost bătut, pe data de 9 decembrie, de Yixin’ou, un tren de marfă chinez, care a parcurs cea mai lungă călătorie cu trenul din lume, informează cnn.com.

Magistrala-trans-siberianaMagistrala a parcurs peste treisprezece mii de kilometri, a traversat opt țări într-o călătorie care a durat  douăzeci de zilemarcând cea mai lungă călătorie, cu trenul, fără escală, din istoria omenirii.Este prima călătorie, de acest gen, pedrumul mătăsii secolului XXI, care va asigura transportul de marfă între Asia și Europa.

În data de 18 noiembrie Magistrala a pornit din gara orașului Yiwu.

Orasul este situat în estul Chinei. Trenul a stăbătut Kazahstanul, Rusia, Belarusul, Polonia, Germania şi Franţa, pentru a-și încheia călătoria în Madrid, Spania.

Dacă în drumul său spre Europa trenul a transportat în treizeci de vagoane produse de larg consum, în drumul de întoarcere va duce în China produse spaniole, inclusiv vinuri, ulei de măsline, şuncă dar și produse de lux. Prin această campanie, guvernul spaniol încearcă să își extindă comerțul cu produse tradiționale spre regiunea Asiatică.

China păstrează astfel de legături comerciale, pe calea ferată cu Germania, pe traseele  Chongqing–Duisburgşi Beijing–Hamburg. Guvernul chinez își propune să investească patruzeci de milioane de dolari. Aceasta pentru a obține monopolul transpostului terestru între cele două continente.

Ana Pastor, ministru spaniol al Infrastructurii şi Transportului Public a declarat că această călătorie a fost un test pentru a evalua posibilitatea de a stabili curse comerciale regulate între China și Spania, pe baza unui parteneriat bilateral.

La începutul acestui an, preşedintele chinez Xi Jinping a inaugurat Silk Road Fund. Acesta va contribui la dezvoltarea infrastructurii comerciale din regiunea Asia-Pacific.

Emanuela P.

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here