Țara lui Andrei în județul Bacău

0
122

Mai Mult VerdeCampania Mai Mult Verde la Bacau: 180 de voluntari au plantat peste 5.000 de puieți de salcâm pe 1.7 ha în orașul Moinești, Județul Bacău. În aceasta toamnă, în cadrul Plantărilor din Țara lui Andrei, peste 15.000 de puieți de salcâm și pin vor fi plantați pe 4,5 hectare de teren cu ajutorul a aproximativ 500 de voluntari.

Peste 180 voluntari au participat la acțiunea de plantare a puieților de salcâm pe 1,5 hectare din zona Tașbuga. Timp de 4 ore, au fost sădiți 5.000 de puieți ce vor completa cei 8.000 de pomi plantați în 2011.

”Am învăţat în toţi aceşti ani de plantări în Ţara lui Andrei că pădurile pe care ni le dorim nu se obţin prin acţiuni singulare, ci prin efort continuu şi activităţi susţinute de întreţinere şi completare. Pentru fiecare arbore matur sunt plantaţi cel puţin trei puieţi. Pentru fiecare plantare se intervine pe teren cu lucrări specifice de îngrijire de cel puţin trei ori pe an. Şi acest lucru este posibil doar prin menţinerea parteneriatului strâns dintre Petrom, Mai Mult Verde, administraţiile şi comunităţile locale. De aceea ne-am întors şi în Moinești, Judeţul Bacău pentru a completa suprafaţa plantată în primăvara anului 2011, în locurile cu un grad redus de prindere.” a declarat Doru Mitrana, reprezentant Mai Mult Verde.

Plantările de toamnă din Țara lui Andrei sunt organizate de Petrom în parteneriat cu Romsilva, Primăria Moinești și Asociația Mai Mult Verde. 

”Locuitorii din Moinești au dat dovadă încă o dată de responsabilitate și proactivitate. Le mulțumim tuturor voluntarilor implicați, precum și Primăriei Moinești pentru sprijinul acordat în desfășurarea plantărilor de toamnă din Țara lui Andrei.”, a declarat Luminița Bănașu, voluntar Petrom. În 2010, Petrom a dat startul celui mai amplu proiect de înverzire a României, Plantările din Țara lui Andrei, în cadrul căruia s-au implicat peste 6.000 de voluntari care au transformat 68.7 hectare de teren arid în locul în care 251.500 puieți vor prinde rădăcini.

Sursa: observatordebacau.ro

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here