Maia Morgenstern, membru al juriului Carnavalului de la Veneţia 2014

0
83
MaiaActriţa Maia Morgenstern a fost invitată, în calitate de oaspete de onoare, să facă parte din juriul care va decide, luni, la Carnavalul de la Veneţia, câştigătorul premiului special internaţional “Natura Fantastică”, dar şi ai celor două menţiuni pentru realizarea măştilor tradiţionale veneţiene.

Potrivit Institutului Cultural Român (ICR) de la Veneţia, luni, începând cu ora 15.00, pe prestigiosa scenă din Piaţa San Marco, va avea loc marea finală a premiului special internaţional “Natura Fantastica”.

Cei 20 de concurenţi au fost selecţionaţi timp de câteva săptămâni. Juriul este format din meşteri experţi în realizarea măştilor tradiţionale veneţiene. Concurentii vor defila pe prestigiosa scenă de la Gran Teatro di Piazza San Marco. Ei vor lupta pentru a câştiga unul din cele trei premii ale evenimentului – trofeul special “Natura fantastică” şi două menţiuni.

Cu această ocazie, actriţa Maia Morgenstern a fost invitată, în calitate de oaspete de onoare, să facă parte din juriul care va decide câştigătorii celor trei premii. Ea va inmana marele trofeu câştigătorului acestei prime ediţii a concursului.

De asemenea, începând cu ora 16.00, tot pe scena Gran Teatro di Piazza San Marco, balerinul Valentin Roşca a fost invitat să susţină un moment artistic. Este vorba de dans contemporan pe muzica cantautorului italian Lucio Dalla, Piazza Grande.

De asemenea, luni, începând cu ora 21.00, spectacolul “Mic şi-al dracu”, un dublu-recital cu actriţa Maia Morgenstern şi balerinul Valentin Roşca, construit în jurul poeziilor scriitorului român de origine evreiască Isaac Lazarovici, cunoscut sub pseudonimul Ion Pribeagu, va fi prezentat, la Carnavalul de la Veneţia.

Versurile jucăuşe şi obraznice din poeziile lui Pribeagu atacă moravurile vremii; ele sunt la fel de criticate acum precum erau şi în urmă cu 70 de ani, când au fost scrise. Iar Maia Morgenstern le livrează cu multă pasiune şi elan. Atât actriţa, cât şi balerinul uluiesc spectatorii cu performanţa lor actoricească şi coregrafică. Este un spectacol cu un umor, adesea, pe muchie de cuţit. Ei dovedesc, astfel, că se află în vârful măiestriei lor profesionale.

Spectacolul a fost regizat de Maia Morgenstern şi are coregrafia semnată de Valentin Roşca.

Spectacolul de teatru beneficiază de sprijinul financiar al Institutului Cultural Român. El face parte din programul oficial al Carnavalului de la Veneţia 2014.

Spectacolul va fi jucat în limba română, cu proiecţia traducerii textului în limba italiană.

Sursa: Mediafax

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here