Malala a dedicat Premiul Nobel pentru Pace “copiilor uitați care doresc să aibă dreptul la educație”

0
112

MALADD-e1418220830156Malala Yousafzai a dedicat Premiul Nobel pentru Pace “copiilor uitați care doresc să aibă dreptul la educație”, informează DPA.

Adolescenta pakistaneză, devenită un simbol al luptei pentru dreptul la educație al fetelor, s-a angajat să lupte până când și ultimul copil va fi școlarizat, în momentul în care i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace. Ea împarte premiul cu Satyarthi, în vârstă de 60 ani, care și-a dedicat 35 de ani din viață luptei împotriva folosirii copiilor ca lucrători în uzine și ateliere, unde sunt reduși la statutul de sclavi.

“Voi continua această luptă până când voi vedea toții copiii în școl”, a declarat Malala Yousafzai, care la numai 17 ani a devenit cea mai tânără laureată din istorie a Premiului Nobel, relatează Agerpres, citând AFP.

“(Premiul) este pentru acei copii speriați care doresc pacea. Este pentru acei copii care nu sunt auziți și care doresc schimbarea”, a mai spus ea.

Vorbind despre amenințările cu care s-a confruntat în lupta sa pentru dreptul la educație, Malala a afirmat că avut două opțiuni: “Prima a fost să păstrez tăcerea și să aștept să fiu ucisă. A doua a fost să vorbesc și să fiu ucisă. Am ales a doua variată. Am decis să vorbesc”, a mai spus laureata Premiului Nobel pentru Pace.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here