Mamutul ar putea fi readus la viață. Rusia vrea să cloneze animalele preisorice

0
597

mamutRusia a inaugurat un institut ştiinţific în Siberia, cu scopul de a studia ADN-ul unor specii de animale dispărute, precum mamutul, pentru a evalua posibilitatea de clonare a acestora.

Laboratorul din Iakuţk, cel mai rece oraş din lume, „va cerceta celule vii în vederea clonării”, a spus Semen Grigoriev, directorul Muzeului Mamuţilor din Universitatea Federală din acest oraş aflat în nord-estul Rusiei.

El explicat, pentru revista Ogonek că „prioritatea este de a analiza posibilitatea de readucere pe Pământ a mamuţilor”, adăugând că Institutul de Genomică din Beijing şi compania sud-coreeană Sooam Biotech, un pionier în clonarea câinilor, vor participa la acest studiu.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au anunţat că au reuşit să copieze 14 gene de mamut lânos în genomul unui elefant asiatic. Savanții de la noul institut din Iakuţk speră că impresionanta lor colecţie – care nu are rival în lume -, ce conţine peste 2.000 de fosile de animale preistorice, inclusiv de la specii primitive de câini şi cai şi până la mamuţi, vor contribui la identificarea unor celule de calitate, bine conservate, din care va putea fi extras ADN viabil.

Informaţia despre inaugurarea noului institut de cercetări ştiinţifice a generat un interes deosebit pe platformele de socializare din Rusia, iar mulţi dintre internauţii ruşi au lansat o serie de speculaţii, potrivit cărora inaugurarea acestei instituţii va duce la naşterea unui hibrid între mamut şi elefant.

Pe de altă parte sunt voci care afirmă că prioritatea cercetătorilor ar trebui să fie salvarea speciilor actuale şi care se confruntă cu riscul de dispariţie, nu readucerea la viaţă a unor specii care au dispărut de pe Pământ cu mii de ani în urmă.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here