Mănăstirea Mraconia, sfinţită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu

0
428

Mănăstirea MraconiaÎnaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, au săvârşit, duminică, Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a bisericii de la Mănăstirea Mraconia din judeţul Mehedinţi la care au participat numeroşi credincioşi din Oltenia, informează Agerpres.

Mănăstirea Mraconia se află în comuna Dubova din judeţul Mehedinţi. Ea poartă hramurile “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi “Sfânta Treime”.

Actuala mănăstire este ridicată pe locul fostei mănăstiri Mraconia, ridicată în valea cu acelaşi nume. Mănăstirea iniţială a fost ridicată în anul 1523 sub jurisdicţia Episcopiei de la Varset, însă a fost distrusă în timpul războiului ruso-austro-turc, mănăstirea a fost refăcută, dar a fost demolată din nou în 1968.

DSCF0686_resize

Construirea hidrocentralei de la Porţile de Fier I a fost realizată în anul 1967. Acest lucru a făcut ca aşezământul să fie demolat, ruinele sale fiind inundate de apele Dunării.

După anul 1989, Mitropolia Olteniei a avut iniţiativa reînfiinţării Mănăstirii Mraconia. În anul 1993 se pune piatra de temelie a noii biserici; în anul 1995 se reînființează vatra monahală cu binecuvântarea Mitropolitului Olteniei, ÎPS Nestor Vornicescu, şi cu aprobarea Sfântului Sinod.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here