Mâncare de acasă vs. mâncare din reclame

0
167

mâncareMâncare preparată în casă vs. mâncare din reclame – Cum se realizează videoclipurile publicitare?

Imaginile şi reclamele cu burgeri mari şi perfect rotunzi, cu roșii suculente şi salată proaspătă sunt atrăgătoare şi stimulative. Pentru realizarea lor, stiliștii culinari apelează la trucuri speciale. Un artist din Australia ilustrează, în trei videoclipuri, diferenţa dintre burgerii, înghețata şi băuturile preparate în realitate şi stilizarea acestora în scopuri publicitare.

Aceste trucuri de stilizare sunt subiectul celor trei videoclipuri ale creatorului video din Australia Minhky Le, intitulate “Mâncare adevărată, dar nu chiar”, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

Minhky Le, de asemenea designer grafic, a participat la un curs de două zile despre stilizarea mâncării ţinut de un specialist din acest domeniu cunoscut pe plan mondial, Denise Vivaldo.

Mâncare – Trucuri folosite de stiliști

“Prin folosirea vopselei de mâncare, a vatei de umplutură, a gheţei de imitaţie şi a unei game vaste de alte mijloace isteţe, aceste filme explorează numeroasele trucuri care ne sunt prezentate de către industria comercială în vieţile noastre zilnice”, scrie artistul pe site-ul său, Whisk Films.

Fiecare clip este compus din două segmente. Prima parte este filmată în alb şi negru şi arată metodele convenţionale de gătire şi asamblare a produsului alimentar. A doua parte dezvăluie trucurile folosite de stiliști și este filmată în culori vii.

Primul film cu mâncare cosmetizată – burger

Primul film are ca subiect burgerul. După ce arată felul în care un burger este gătit şi asamblat în mod normal, camera se mută în partea a doua. Chifla rotundă şi perfectă este tăiată cu grijă. Partea de jos este acoperită cu o hârtie pentru ca sucurile din burger să nu pătrundă în pâine şi să îi strice aspectul.

Apoi, bucata de carne este pusă într-o tigaie încinsă şi retrasă rapid, doar cât să fie rumenită lateral. După aceea este unsă cu o pensulă îmbibată într-un lichid de glazură maronie, pentru a-o face să pară mai gătită decât este de fapt.

Salata este pusă deasupra burgerului uşor prăjit şi fixată prin ace astfel încât frunzele să se reverse atrăgător din părţile chiflei.

Roșiile sunt apoi aşezate artistic pe salată şi prinse şi ele cu ace, urmate de castraveţii muraţi.

În spatele întregului ansamblu de legume sunt așezate bile de vată ca să creeze iluzia de înălţime. Apoi, felia de pâine de deasupra este, într-un final, așezată în vârf.

Cu ajutorul unei seringi, ketchupul este apoi “înţepat” în spaţiile libere dintre burger, chifle şi legume. Imaginea produsului stilizat alături de cea a burgerului gătit în casă demonstrează contrastul puternic dintre prima şi a doua creaţie.

Al doilea film cu mâncare cosmetizată – înghețată

Al doilea videoclip se concentrează pe dulciuri şi demonstrează metoda din spatele unei înghețate la cornet ireproşabile.

Încă o dată, primul segment evidenţiază produsul nestilizat. O cupă de înghețată este adăugată neceremonios într-un cornet obişnuit, după care este adăugat sos de căpșuni, urmat de bomboane colorate.

În partea a doua, se amestecă glazură de vanilie şi zahăr într-un castron pentru a crea “înghețată” falsă. Apoi o cupă din înghețată este modelată în vârful cornetului.

Sosul de căpșuni este aplicat tot cu ajutorul unei seringi, după care bomboane colorate sunt adăugate deasupra sosului.

Al treilea film cu băuturi cosmetizate

Videoclipul final dezvăluie metodele de stilizare folosite în cazul băuturilor carbogazoase. În segmentul al doilea, o bandă cu efect de mascare este înfăşurată în jurul paharului în partea de sus. Apoi, cu un strat de gel de păr se unge suprafața paharului.

Se pulverizează apoi glicerină, ale cărei picături seamănă cu cele create din condensarea lichidului din pahar. Cuburi false de gheață se pun apoi în pahar, împreună cu apă minerală.

Banda este apoi scoasă din vârful paharului, iar o umbreluță de cocktail e sprijinită pe un cub de gheață.

Pentru mai multe articole despre alimente și sănătate accesați rubrica
Stil de viață.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here