Ce mâncare preferată au marii lideri ai lumii

0
275

mâncărurile preferate lideriCare sunt mâncărurile favorite ale liderilor lumii?

Bernard Vaussion, un renumit bucătar care a gătit pentru preşedinţii Franţei timp de aproape 40 de ani, a dezvăluit obiceiurile alimentare ale celor mai importanţi lideri ai lumii.

Iată care sunt mâncărurile preferate de mai marii planetei, dar și cele pe care nu l-ar mânca niciodată, potrivit lui bucătarului Bernard Vaussion, aflat acum la pensie.

Angela Merkel

Angelei Merkel îi place să gătească, iar printre mâncărurile sale favorite se numără letcho, o tocană de legume ungurească, shashlik, care este o frigăruie picantă, dar şi supa de cartofi, păstrăvul şi prăjitura cu prune.

Barack Obama

Barack Obama adoră sandviciul, pe care îl savurează la orice prânz. Preşedintele american urăşte sfecla roşie şi, după declaraţiile sale, leguma sa favorită este broccoli.

Vladimir Putin

Vladimir Putin este topit după îngheţata de fistic. Se spune că există un om specializat care îi testează mâncărurile ca să nu fie otrăvite. Un jurnalist rus a scris în cartea sa că lui Putin îi place mâncarea japoneză. Interesant este că bunicul lui Putin a fost bucătar, gătind la viaţa lui pentru Lenin şi Stalin.

Regina Elisabeta – Mâncărurile simple

Regina Elisabeta, dincolo de aparenţe, este o femeie cu gusturi simple, susține Darren McGrady, care a gătit pentru Palatul Buckingham mai bine de 15 ani. Regina îşi începea deseori ziua cu o porţie de cereale Special K, la care adăuga şi un bol cu fructe uscate şi nuci macadamia. Ceaiul alb marca Darjeeling era băutura aleasă de regină dimineaţa.

La prânz, care se servea la ora 13.00, prefera peştele, cu precădere calcanul la grătar, pe pat de spanac. După-amiaza, pe post de gustare, regina Elisabeta alegea încă o ceaşcă de ceai, alături de prăjituri sau sandvişuri realizate cu pâine fără coajă. Cu toate că îi plăcea ciocolata, atunci când mânca singură, regina prefera ca gustare doar un fruct, „un măr sau o piersică”.

Jacques Chirac

Jacques Chirac savura melcii şi varza murată.

Francois Mitterrand

Francois Mitterrand avea o slăbiciune pentru fructele de mare.

Nicholas Sarkozy

Nicholas Sarkozy urăște brânza.

Francois Hollande

Francois Hollande nu pare a avea vreo preferință, îi place „totul”.

Ana Grama

Citiți și alte articole de la rubrica Internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here