Manu Chao, cântă în junglă pentru a apăra pădurea amazoniană

0
491

peisaj-incredibil-din-jungla-amazoniana5Manu Chao şi grupul său, La Ventura, încep în luna martie o serie de concerte în America Latină, urmând să dea un mare recital în mijlocul pădurii amazoniene, la graniţa dintre Brazilia, Columbia şi Peru, informează AFP.

Turneul a fost anunţat chiar de artist pe internet şi face parte dintr-un proiect de apărare a Amazoniei iniţiat de colectivul Jaguar care grupează 25 de muzicieni latino-americani, organizaţii şi etnii locale şi fundaţia Terranova (care militează de peste zece ani în favoarea populaţiilor indigene, a educaţiei şi biodiversităţii).

Manu Chao avertizează în privinţa necesităţii protejării rezervaţiei naturale pe care o reprezintă Amazonia. Turneul său începe în Columbia, în portul Barranquilla, în 5 martie, însă cel mai aşteptat concert este cel din 7 martie, când va cânta gratuit în mijlocul junglei, în oraşul columbian Leticia, la graniţa cu Peru şi Brazilia. La sfârşitul concertului, artiştii vor semna un manifest pentru apărarea Amazoniei şi vor solicita instituirea unui drept al naturii.

Evenimentul numit AMA-ZONAS, îşi propune “să denunţe exploatarea necontrolată şi să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului iminent de distrugere a Amazoniei”, se arată pe site-ul internet al unui grup rock columbian, membru al colectivului Jaguar.

Pădurea amazoniană, cu o suprafaţă de 5,5 milioane de kilometri pătraţi, scade cu peste 125.000 de kilometri pătraţi pe an, pierzând până acum 17% din aria ei iniţială, potrivit WWF.

Manu Chao va susţine apoi cinci concerte în Argentina, ţară în care este angajat în proiectul Radio Colifata, primul post de radio (înfiinţat în 1991) care emite dintr-un spital psihiatric din Buenos Aires, la care a înregistrat în 2009 câteva piese mixând voci ale pacienţilor în compoziţiile sale, relatează Agerpres, citând AFP.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here