Cum a fost descoperit un manuscris cu semnătura lui Cervantes, după un secol

0
210

646x404După mai bine de o sută de ani, la Universitatea din Sevilla, a fost regăsit un manuscris de 97 de pagini ce poartă semnătura lui Miguel de Cervantes.

Document din secolul al XVI-lea conţine două semnături ale celebrului scriitor, informează Efe.

“Ne aflăm în faţa unei descoperiri de interes major, datorită simplei prezenţe a semnăturilor lui Cervantes şi pentru că oferă informaţii de interes istoric, social şi literar”, a declarat Eduardo Penalver, directorul secţiei Fond Istoric şi Arhivă a centrului universitar, potrivit El Pais.

Manuscrisul conţine 11 declaraţii ale lui Miguel de Cervantes menite să-l sprijine pe autorul şi prietenul său Tomas Gutierrez, care nu a fost acceptat în Cofradia del Santisimo Sacramento del Sagrario de Sevilla. Astfel, cele 11 testimoniale au fost incluse în volumul “Autografos de Miguel de Cervantes Saavedra”.

Mai trebuie spus, notează jurnaliștii spanioli, că Tomas Gutierrez nu a fost admis în forul bisericesc pentru că nu era o persoană “de calitate”, iar în sprijinul afirmaţiilor membrilor adunării a fost menţionat şi că acesta era cârciumar şi scria comedii.

“Din punct de vedere strict literar, cel mai mare interes al manuscrisului rezidă din argumentarea lui Cervantes asupra tipurilor de teatru din Spania timpului său”, au explicat savanții.

Documentul recuperat de Universitatea de Sevilla a fost descoperit şi studiat, în 1914, de avocatul Adolfo Rodriguez Jurado, care i-a dedicat discursul său pentru includerea în Academia Sevillana de Buenas Letras.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here