Marea Britanie porneşte cruciada împotriva sclaviei moderne

0
64

eliberare-sclavieMarea Britanie lansează o campanie naţională împotriva exploatării oamenilor. O campanie publicitară de amploare, la televiziune, o linie telefonică şi o pagină de internet îndeamnă publicul şi victimele – inclusiv români – să denunţe orice situaţie de abuz şi să ceară ajutor.

Exploatare domestică, muncă forţată, prostituţie. Într-un cuvânt, sclavie. Numărul cazurilor înregistrate în Marea Britanie a crescut cu 50 la sută, într-un singur an. Din 1.700 de victime, doar 90 au cetăţenie britanică. Restul provin din ţări ca România, Albania, Nigeria şi Vietnam. E concluzia Ministerului de Interne de la Londra.Românii figurează şi pe lista victimelor, şi pe cea a exploatatorilor.Cel mai recent caz este al Vasilicăi Panaghiţă, de 54 de ani, stabilită în Marea Britanie, arestată la începutul anului pentru că sechestrase 4 bărbaţi pe care îi folosea drept sclavi. Îi obliga să muncească în gospodăria ei şi îi adăpostea într-un grajd. Când i-a găsit poliţia, erau malnutriţi, la un pas de moarte. Procesul încă se judecă.

Este unul dintre cazurile care demonstrează că victimă poate fi oricine.

Dar incidenţa este mai mare în rândul minorităţilor sau grupurilor excluse social. Şi, mai ales, în rândul străinilor. Oameni plecaţi să caute o soartă mai bună în Marea Britanie, dar care ajung să muncească ilegal, împotriva voinţei lor.

Sursa: stiri.tvr.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here