“Mareea secolului”, pe coastele Atlanticului

0
248

le-13-heures-du-20-fevrier-2015-grandes-marees-le-mont-saint-michel-11365234zdzhb“Mareea secolului”,  femomen care se produce, sâmbătă, pe costele Atlanticului, a strâns mii de curioşi la în provinciile franceze Normandia şi Bretania.

La reflux, marea se va retrage peste 15 kilometri, transformând celebrul sit istoric Mont Saint-Michel într-o insulă.  În regiune nu mai sunt, încă de acum de câteva luni, locuri de cazare în hoteluri sau pensiuni.

Autorităţile îi avertizeazã pe cei care se vor aventura să străbată întinderea de nisip lăsată în urmă de retragerea apelor, că fluxul va reveni cu încă şi mai mare putere decât de obicei şi i-ar putea surprinde.

Fenomenul va fi, de asemenea, prezent, pe coastele Ţării de foc, în America de Sud, precum şi în Australia, Marea Britanie şi într-un golf canadian.

O maree la fel de puternică ca cea de acum s-a produs în 1997, iar o alta este prevăzutã în 2033, însă nu va avea intensitatea celei din 2015, au precizat experții, care atrag atenția că titulatura “mareea secolului” este una exagerată, astfel de fenomene având loc o dată la 18 ani.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here