Maria Dinulescu și ‘american dream’

0
202

“‘My american dream’ este să muncesc. Nu contează unde, dacă am primit o audiție și trebuie să muncesc, sunt cea mai fericită în momentul acela. Cred că trăiesc ‘american dream’, dar din punctul meu de vedere”, a declarat actrița în cadrul unei întâlniri cu studenții de la actorie și publicul interesat de domeniul cinematografiei desfășurată marți seară la Institutul Cultural Român din București.

maria_dinulescu_libertateaMaria Dinulescu, aflată pentru o perioadă în România, a spus că a plecat din țară pentru că nu mai era “pe val”, nu mai făcea filme de peste un an.

“Multă lume zice că ‘erai pe val, una dintre cele mai bune actrițe din România și ai plecat, de ce?’ O să spun un lucru pe care nu l-am spus niciodată în presă și în mod obișnuit îmi place ca întotdeauna în interviurile pe care le am live să aduc o informație pe care nu o dau altfel. Nu mai eram pe val. Asta nu ajunsese încă în media, dar nu mai făceam filme de un an, un an și jumătate și nici nu mai primeam altceva și am simțit că este momentul, din punct de vedere marketing, pentru mine, să plec nu când nu mă mai vrea lumea, ci când simt că lucrurile nu se mai întâmplă”, a declarat Maria Dinulescu.

Potrivit acesteia, uneori nu mai ești dorit “nu pentru că ești slab, nu pentru că nu mai ești talentat, ci pur și simplu ești un produs care la un moment dat se uzează din punct de vedere business”.

Ea a dorit să le ofere tinerilor actori aflați la început de drum sfaturi despre cum trebuie “să se vândă” și, în special, cum să se prezinte în lumea filmului din America, le-a spus care sunt greutățile întâmpinate de un actor în cetatea filmului de la Hollywood, modul în care trebuie să vorbească cu producătorii și ce ar fi bine să facă pentru a fi descoperiți și distribuiți în filme.

De asemenea, actrița le-a prezentat tinerilor modul în care trebuie să-și pregătească fotografiile pentru un casting, precizând că ce se cere în America este total diferit de ce se cere în Europa, dar și cum trebuie să arate un website de prezentare sau modul în care trebuie să fie îmbrăcați când se prezintă la audiții.

“În Los Angeles sunt aproximativ 500 de noi roluri pe zi pentru TV, film, teatru, print sau reclame. Sunt 800 de oameni care sunt trimiși, electronic, pentru un rol, din care se aleg numai 40 care vin în următoarea zi la audiție. Sunt 40 de audiții pe rol, cu 500 de roluri noi, sunt 2.000 de audiții pe zi. Sunt aproximativ 400 de agenții în LA, care reprezintă 120.000 de actori și aproximativ 80.000 de actori care nu au reprezentanți, adică ei nu ajung la niciun casting. (…) Deci, statistic, dacă toate lucrurile ar fi egale ca talent, accent și naționalitate, șansele ar fi de 10% pentru a lua o audiție pe zi și de 0,25% să și primești audiții. (…) Un actor normal ar trebui să aibă șanse să meargă la 36 de audiții pe an și să câștige una singură”, a susținut Maria Dinulescu.

Ea i-a sfătuit pe tinerii actori care își doresc să cucerească Hollywoodul să meargă în Los Angeles “doar în perioada de audiții” iar în rest să muncească și să-și construiască o carieră în Europa.

Alături de actriță, la dezbatere au fost prezente Florina Pînzaru, specialist în marketing și management strategic, și Denissa Scutaru, expert PR, precum și actorul Ion Haiduc, care le-au oferit tinerilor studenți date și informații despre cum să răzbată în carieră.

Maria Dinulescu (n. 1981) a intrat în atenția publicului în anul 2003, când scurtmetrajul “Trafic” a câștigat Palme d’Or la Cannes. Pelicula care a adus-o înapoi la Cannes a fost “California Dreamin’ (nesfârșit)”, recompensată cu premiul Un Certain Regard în anul 2007, iar în anul 2014 actrița a primit pentru rolul din scurtmetrajul “Stepping Out” premiul pentru cea mai bună actriță de la Hollywood, în cadrul L.A. Indie Film Festival.

Până în prezent, Maria Dinulescu a jucat în 12 lungmetraje, dar și în scurtmetraje, seriale de televiziune, reclame, videoclipuri. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București — Facultatea de Teatru, Secția Actorie, are un master în teatru și cultură japoneză și se perfecționează continuu urmând cursuri cu mari regizori și directori de casting din Europa și America. Maria Dinulescu este membră a Academiei Europene de Film și a participat de mai multe ori la festivaluri precum International EmmyŽ Awards Competition.

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here