Mascotele de la Rio 2016 se numesc “Vinicius și Tom”

0
984

“Vinicius și Tom”Mascotele de la Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio de Janeiro, se vor numi Vinicius, respectiv Tom, conform unui sondaj pe internet început în urmă cu trei săptămâni şi încheiat duminică, informează AFP în onoarea a doi mari compozitori brazilieni: Vinicius de Moraes și Tom Jobim. Cele două nume au primit 44 la sută din cele peste 320.000 de voturi online exprimate de brazilieni. Celelalte nume aflate în cursă erau Oba și Eba, respectiv Tiba Tuque și Esquindim.

“Vinicius” este numele mascotei pentru Jocurilor Olimpice 2016, o felină galbenă care simbolizează fauna Braziliei, în timp ce “Tom”, mascota Jocurilor Paralimpice, reprezintă flora pădurilor braziliene. Anunțul numelor celor două mascote survine cu 600 zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilo Olimpice de la Rio de Janeiro. Aceasta va avea loc pe 5 august 2016. În 2012, mascota Jocurilor Olimpice de la Londra s-a numit Wenlock, iar mascota Jocurilor Paralimpice — Mandeville.

Aceste nume sunt inspirate de vedete ale muzicii braziliene. Vinicius de Moraes şi Tom Jobim, sunt numele; ele au fost dezvăluite duminică seară de canalul Globo.

Pentru Jocurile Paralimpice, organizate în perioada 7-18 septembrie, Tom este un personaj albastru. El are capul acoperit cu frunze verzi şi galbene, culorile drapelului brazilian, şi simbolizând flora bogată a ţării.

Ana Maria M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here