Medalie de aur şi trei medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

0
746

olimp de stiinteElevii care fac parte din lotul olimpic al Romaniei au obtinut o medalie de aur si trei medalii de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului. In clasamentul neoficial pe natiuni, Romania s-a clasat pe locul 3 (la egalitate cu Japonia), dupa Taiwan si Coreea de Sud. Medalia de aur a fost castigata de Marius Ioan Posa, elev in clasa a XII-a la Colegiul National “C.D. Loga” din Timisoara.

Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad – IESO) s-a desfasurat in India (Mysore), in perioada 11-19 septembrie 2013. Aceasta a fost cea de-a VII-a editie a concursului scolar international.

Medalia de aur:

Marius Ioan Posa – elev in clasa a XII-a la Colegiul National “C.D. Loga” din Timisoara. Marius Posa a obtinut pana in prezent numai note de 10 la liceu si participa la olimpiadele de Chimie si Biologie inca din clasa a IX-a.

Medaliile de argint:

Dan Mircea Mirea – elev in clasa a XI-a la Colegiul National “Fratii Buzesti” din Craiova. Tot anul acesta, Dan Mircea Mirea a obtinut medalie de aur la Olimpiada de Stiinte a  UE 2013. In 2012, el a castigat o medalie de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori.

Andrei Iliescu – elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Anul trecut, si Andrei Iliescu a obtinut medalie de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori.

Ionut Bogdan Voinicu – elev in clasa XI-a la Colegiul National “Ion Minulescu” din Slatina

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului au participat 101 elevi din 28 de tari. Competitia consta in doua probe, una teoretica si una practica. Ierarhia tarilor participante se realizeaza in functie rezultatele finale totale, atat de la examinarile teoretice, cat si de la cele practice.

Rezultatul de anul acesta al olimpicilor romani este superior celui inregistrat la editia de anul trecut, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis HotNews.ro.

In 2012, lotul olimpic roman a obtinut la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului doua medalii de argint si doua de bronz.

La editia din 2011 a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului, Romania a o medalie de aur (punctaj maxim), trei medalii de bronz si un premiu special.

Sursa: observatordebacau.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here