Medalii de aur pentru olimpicii români la Olimpiada de Științe a UE

0
81

Cele două echipe ale României înscrise la a XII-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene (EUSO), competiție cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obținut medalii de aur, fiind cel mai bun rezultat în istoria participării la acest concurs. 

premiiCei șase performeri sunt Robert Iulian Răveanu și Tudor Costel Crețu — fizică, ambii elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, George Claudiu Săvulescu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Andrei Iliescu (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște) — chimie, Alexandru Zanca (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești) și Bogdan Ionuț Sisca Jippa (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) — biologie.

Olimpiada de Științe a Uniunii Europene s-a desfășurat la Atena, în perioada 30 martie — 6 aprilie și a reunit 50 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene.

Conform regulamentului, o țară poate înscrie două echipe alcătuite din câte trei elevi care susțin două probe practice de câte patru ore fiecare, la trei discipline, biologie, chimie și fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here