Medicament antihipertensiv – antidotul diabetului de tip I

0
300

,edicamentCercetătorii de la la University of Alabama din Birmingham (UAB), Statele Unite au realizat un experiment pe soareci bolnavi de diabet de tipul I, folosind medicamentul verapamil. Acest tip de medicament a fost folosit pentru tratarea bolilor cardiovasculare, cum ar fi aritmiile, tensiunea arterială problematică şi migrenele.

Experimentul s-a dovedit a fi benefic, întrucât animalele s-au vindecat complet de această boală.

„Un medicament prescris pentru controlarea tensiunii arteriale, numit verapamil, ar putea fi soluţia vindecării diabetului de tip I, potrivit unui studiu efectuat pe şoareci, urmând ca primele teste clinice pe pacienţi umani să debuteze în 2015”, conform dailymail.co.uk.

Atunci când organismul uman nu produce suficientă insulină, acel hormon necesar pentru controlarea glicemiei, apare afecțiunea numită diabet de tipul I, prezentă la aproximativ 5% dintre bolnavii ce suferă de această maladie. De regula, copii și tinerii sunt predispuși a fi diagnosticați cu diabetul de tip I.

Există numeroase tratamente actuale  menite să combată această afecțiune, însă anul viitor se vor lansa niște teste ce vor avea o abordare diferită față de tratamentele actuale. Acestea se vor axa cu preponderență pe celulele specializate din pancreas, numite celule beta, care produc insulină.

În urma unor investigații de lungă durată, savanții de la UAB au demonstrat că nivelul ridicat de zahăr din sânge determină producerea unei cantități excesive de proteină în organism, numită TXNIP.  Nivelul acesteia crește în interiorul celulelor beta ca răspuns la diabet, iar importanța funcționării acestor celule nu este cunoscută publicului larg.

Existența mai multor proteine TXNIP în interiorul celulelor beta pancreatice poate provoca moartea acestora, fapt ce afectează efortul organismului de aproduce insulină. Așa se contribui din plin la dezvoltarea diabetului.

O descoperire realizată de cercetători a fost aceea că medicamentul verapamil poate reduce nivelul de proteine TXNIP din celulele beta până la un nivel la care, practic, diabetul poate fi considerat vindecat.

Conștienți de importanța critică a celulelor beta în cazul diabetului de tip I și II, medicii au dat dat undă verde ca începând cu anul 2015 să aibă loc câteva teste clinice pe specia umană.

Cu toate că celulele beta mor gradual în cazul ambelor tipuri de diabet, medicii nu erau siguri care este procesul ce duce instant la moartea celulelor, drept pentru care cercetarea realizată pe șoareci a reușit să dea răspunsul la întrebare. Așadar, savanții vor să demonstreze în cele ce urmează că verapamilul poate avea aceleași efecte asupra individului, ca și în cazul șoarecilor.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here